Jump to content
php.lv forumi

DB reģistrācija


Kristabs

Recommended Posts

Vai kāds ir dzirdējis tādu lietu, ka ir jāreģistrē datu bāze, ja Tev ir web lapa, kuras klients ievada savu personīgo informāciju, piemēram, dr.lv, feiss.lv. Vai kāds ir to darījis? Kur ir info par to kā un kur tas jādara, kas notiek ja to nedara?

Link to comment
Share on other sites

Privatpersonu DB obligati jaregistree ja uzkraaj zinjas bez personu piekrishanas...

taapat obligati jaievero likums par personas datu aizsardziibu --> tas ir nedriiks DB kur cilveeks lapratiigi sniedzis datus nodot 3 personai..... utt.

 

P.S. Bet sajaa "Banaanu" republikaa shie likumi reaali nestraadaa....

Labs piemers ir Mobilo telefonu un liizinga ligumi kuros Ljoti daudzos ir punkts par to ka tavi dati netiks nodoti 3 personai , kautgan faktiski taa nav.

piemers :

ja nesamaksasi laikus --> tati tiek nodoti citai organizacijai (teisim kreditInfo) kas nebuut nav Valsts iestaade, un kurai nav tiesiibu shos datus nodot vel taalaak....

(sajaa gadijuma datus driikstetu nodot tikai LR tiesai (pec tiesas/prokurora lemuma Arii LR policijai).....

Link to comment
Share on other sites

taa kaa likumaa rakstiits, ka personas dati — jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisko personu - tad sanaak, ka taadam sisteemas paarzinim jaabuut katrai lapai, kur ir regjistraacija?

Link to comment
Share on other sites

KAC--> tieshi taa ;)

Bet Likumaa nav defineets preciizi kuram tam jaabuut ;)

tas var buut sysadmins vai kautvai generaldirektors ;)

Respektiivi, Jaabuut kaadam kas atbild par tiem datiem, ideaali ir visiem darbiniekiem likt parakstiities ka vinji nevienam tos datus neizpaudiis utt..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...