Jump to content
php.lv forumi

LigHttpd, esat mēģinājuši? Ar ko labāks par Apache?


AndzX8-842

Recommended Posts

Nu jau kādu laiciņu sāku manīt, ka vairākās web lapās ir atrodams uzrakstiņš, ka lapa tiek darbināta uz Lighttpd web servera.

 

http://www.lighttpd.net/

 

Vēlējos noskaidrot vai kāds šo programmu izmanto arī savas web lapas darbināšanai un cik veiksmīgi lietas iet? Kā tad tur īsti sastāv, Lighttpd ir ar kaut ko labāks nekā Apache, spēj pildīt visas galvenās web servera funkcijas vai īsti to vēl nevar nosaukt par pilnu komplektu?

 

PHP5, MySQL, Ruby un eAccecelerator atbalsts ir, varbūt vēl šis un tas. It kā vieglām aplikācijām, kur tikai PHP vajag nav slikts.

 

Nav pašlaik neviena aparāta pie rokas, kur uzmest virsū un pamēģināt pašam, varbūt kāds ir mēģinājis jeb var to izdarīt un pastāstīt, ko ieraudzija :).

Link to comment
Share on other sites

Izmantojam dr.lv

 

izvilkums no viena www frontenda:

 

Uptime 71 days 3 hours 31 min 26 s

Started at 2006-01-09 08:11:48

 

absolute (since start)

Requests 1 Greq

Traffic 6.34 Tbyte

 

average (since start)

Requests 245 req/s

Traffic 1.08 Mbyte/s

 

average (5s sliding average)

Requests 396 req/s

Traffic 2.23 Mbyte/s

 

Supportē visu.. rewrite/conditional configu/mass hostingu/SSL utt utjprojām

 

Ar ko ir labāks par apache:

1) Serveris ir single-process / multi-thread (ir jau protams arī apaches moduļi tādi bet uz tiem korekti īsti neiet php) un php darbināms FastCGI modē

Kas nozīmē ka pie katras konekcijas nekāds jauns child netiek spawnots kā to dara Apache ar savu prefork kas nozīmē ka pie lielas noslodzes ļoti tiek taupīti servera resursi.

 

2) Tākā php darbojas fastcgi modē (proti vienmēr darbojas noteikts procesu skaits) tad ļoti efektīvi var izmantot persistantās konekcijas (uz db vai citiem resursiem).

 

 

 

Nu neko dižs ātrs nav..

Piemēram, ja es kompilēju sev Apache ar tik vajadzīgām fiškām (būtība tikai standarta mandatory moduļi - nekādu perversiju) - tad Apache skries tik pat ātri...

Apache diemžēl nestāv ne tuvu jaudas ziņā :)

 

Apache is a general-purpose webserver, designed to provide a balance of flexibility, portability, and "only then" performance. ..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...