Jump to content
php.lv forumi

AndzX8-842

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

AndzX8-842's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. AndzX8-842

    AJAX +/-

    Kā jau tika pieminēts, AJAX ir lietderīgs, tur, kur ielādējamais datu daudzums ir mazāks nekā tas, ko pārlādēt nav nepieciešams vienā un tajā pašā lapā. Ir man zināms viens labs piemērs -- meklēšanas dzinējs. Pieņemsim, ka lietotājs ir uzspiedis meklēšanas pogu. Gadās, kad ir liels datu daudzums un notiek ilga gaidīšana kamēr informācija atceļo(nu pieņemsim, ka daudz rezultātu + lēns serveris). Var izmantot AJAX, lai parādītu ielādētos atrastos rezultātus, kamēr visi vēl nav ielādējušies un leitotājs jau var sākt apskatīt rezultātus, kamēr pārējie lādējas. Manuprāt šis ir labs piemērs, kur AJAX var noderēt, kādi komenti?
  2. Nu caur MSn man problēmu nav, ripo ar megabaitiem, bet ar citiem messengeriem ir tie 1-5KB/s. Padomāju, ka passive mode atvērts savienojums patērēs vairāk CPU, bet tāpat tiktu sasniegti 400+KB/s. Varbūt, ka vajadzētu uzsākt projektu un uztaisīt kaut kādu vietējo LV messenger. Bāzētu uz Python, automātiski viņš ir cross-platform. Vienīgais, ka vajag pašu pitonu arī, bet, ja uzliek Active Python paku, tad viss iet kā pa sviestu, neskaitot to consoles tipa logu aizmugurē...vajadzētu aizvākt vai iespert system-tray. Varētu būt interesanti paķimerēties. Daudzi tie messenger nestrāda pa LAN, vajag obligāti internetu un savienojumu ar offic serveri, varētu kaut ko decentralizētāku uzražot. Domāju, ka būs jāparok šito tēmu dziļāk un varbūt kaut kas tiešām jādara.
  3. Nu ja jau visi ir tik neapmierināti ar nenosaukto samaksu par darbu, tad, lai ievieš noteikumu -- nav alga ciparos, tēma tiek dzēsta. Un miers. Vai arī viss pa vecam un beidzam čīkstēt ;). Jāpiebilst, ka man arī tomēr patiktu, ja tos ciparus reizēm arī pieminētu. Tika pieminēts "dārgais koders." Kā tas izpaužās? Tas ir cilvēks, kas var drukāt un drukāt? Man piemēram idejas aptrūkstas un es vienkārši sēžu ik pa laikam, jo nevar neko vienkārši uzrakstīt.
  4. Tāpēc, ka ar vairākiem sanāktu tik daudz query, cik users no users tabulas kaut kur, piemēram pie divisions tabulas pieder, ja 100, tad 100 + kaut kas query. Tas ir nedaudz nenormāli un ja vairāki cilvēki apskatās to pašu lapu, tad ir klusais vājprāts.
  5. Te ir tabulas. -- -- Table structure for table `users` -- CREATE TABLE users ( id int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, username varchar(40) NOT NULL default '', password varchar(40) NOT NULL default '', email varchar(255) NOT NULL default '', signature TEXT, status tinyint(1) unsigned NOT NULL default '0', added datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', last_login datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', last_access datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', ip varchar(15) NOT NULL default '', class tinyint(1) unsigned NOT NULL default '1', avatar varchar(255) NOT NULL default '', warned tinyint(1) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (id) ) TYPE=MyISAM; CREATE TABLE fleet { id int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, fleet_name varchar(255) NOT NULL default '', fleet_commander_id int(10) NOT NULL default '', PRIMARY KEY (id) } TYPE=MyISAM; -- -- Table structure for table `divisions` -- CREATE TABLE divisions { id int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, fleet_id int(10) unsigned NOT NULL default '', division_name varchar(255) NOT NULL default '', division_commander_id int(10) unsigned NOT NULL default '', PRIMARY KEY (id) } TYPE=MyISAM; -- -- Table structure for table `dmembers` -- CREATE TABLE dmembers { id int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, division_id int(10) unsigned NOT NULL default '', user_id int(10) unsigned NOT NULL default '', PRIMARY KEY (id) } TYPE=MyISAM; Nepieciešams ar vienu query izvilkt informāciju šādā secībā. Izvilkt infromāciju no fleet tabulas, tad pēc fleet_commander_id atrast tādu pašu id users tabulā un izvilkt tās tabulas rindas informāciju, tad no divisions tabulas atrast rindu\rindas, kam ir tāds pats fleet_id kā id fleet tabulā un izvilt tās\to rindas\rindu informāciju, pēc divisions tabulā atrodamā id atras dmembers tabulā rindu vai rindas, kurās division_id sakrīt ar division tabulas id un izvilk to rindu\rindas informāciju, tad pēc dmembers tabulas izvilktās informācijas izvilkt no users tabulas visas rindas, kurās users tabulā id sakrīt ar dmembers tabulas division_member_id. Dikti sarežģīti man tas viss izklausās, jo nav bijis vajadzīgs iepriekš taisīt tik sarežģītu query. Ļoti noderētu palīdzība. Šo to pamēģināju ar 2 tabulām un apmēram sanāca, bet ar 4 vienā query man tas JOIN\ON\AS ir par sālītu. :( Kāds tas query kods izskatītos?
  6. Kā tai Mirandai ir ar failu pārsūtīšanu? Mēģinājis esmu dažādus un faili sūtās ar 1-5KB/s. MSN - cik tik vien ātri var. Pat uz Linux ar GAIM man ir tā pati 1-5KB/s problēma. Nezinu vai kaut kā tur trūkst vai savienojumus ver caur passive mode? Kā ir ar Miranda, problēmu tādu nav?
  7. Kā tu naudu izņem? Bankā apmaini čeku pret naudu? Vai kaut kur speciāli jāiet? Otra lieta, ja man būtu host piem. godaddy, vai man nepiesiesies, ka tur ir reklāmas un nenoņems U.S. nodokļu inspekcija lapu, ja labi sākšu pelnīt, jo teorētiski jau es nebūšu firma un nodokļus viņiem nemaksāšu. heh
  8. Ir viens projektiņš, ko, iespējams, varētu laist apgrozībā. Projekts nav priekš LV, tur viss būtu angliski. Nav svarīgi, kas par projektu(nejautāt, tas nav svarīgi, iet runa par pelnīšanu), svarīgi ir veidi kā ar to pelnīt. Viens variants ir Adsence reklāmas. Tad vēl ir AdBrite un Targetpoint un citas reklāmu firmas. Gribēju pajautāt vai kāds ir izmēģinājis Google reklāmas(un citus ārzemju servisus). Kā ir ar naudas saņemšanu? Vai ir vajadzīga firma, kas saņem tos čekus vai to var izdarīt privātpersona un nekādu problēmu nebūtu? Google nepiesiesies? Vispār tos googles čekus var saņemt Latvijā un apmainīt pret naudu? Ko vēl varat pastāstīt man?
  9. AndzX8-842

    .lv .com

    Goldy, prieks zināt, ka neesmu vidusmēra lietotājs. :) Tvnet e-pasts un pāris forumi ir vienīgie materiāli, kas man noder no .lv lapām. Draugos man nav ne acc, ne tur vispār esmu jebkad gājis un netaisos iet... :)) Delfus uztveru kā...hmm...neuztveru vispār, nelasu tādas ziņas, tur nekā, kas mani interesētu nav. Katram jau protams ir savas asociācijas pret visu, bet tas ir smieklīgi, cik daudz cilvēku ir iesūnējuši. Uztvere, ka visam jānotiek pēc grāmatas => piem. programmas ikona var atrasties tikai vienā vietā, nedod Dievs, ja pārvietosi, nokūpēs kaste. Tas arī ir smieklīgi, ka dažiem cilvēkiem vajag palīdzību ar datora ieslēgšanu, tādi cilvēki ir. Es nekādā gadījumā nestrīdos, ka nav tā, ka vidusmēra lietotājam smadzeņu gandrīz nav. Tas, ka .lv ir labākas par .com...nezinu gan, tas noteikti ir maldīgs uzskats :D. Salīdzināsim kaut vai en.wikipedia.com un lv.wikipedia.com(nu te nav .lv galā, bet ideju saprotiet). Kur ir labāka informācija un kur tās ir vairāk? ;) Pats par sevi runājot, nespēju iedomāties, kas notiktu, ja man pēkšņi internetam pazustu ārzemes, es būtu kā bez rokām... 80% no informācijas, kuru izmantoju ir atrodama, .com, .org. un .net lapās. ;O). Kas notiktu, ja Slashots nogāztos un pazustu uz mēnesi(pats tikai reti palasu, bet kāds miljons lietotāju būtu gar zemi). Delfins, manuprāt izspiešanas domēns ir .biz :D.
  10. AndzX8-842

    .lv .com

    Nezinu, kam tur kas ir respektējams, man rekspekts ir pret .ORG domēniem, bezpeļnas organizācijas, palīdz sabiedrībai pilnveidoties(vai daļai tās, kas tiešām vēlas pilnveidoties un ne tikai grābt, bet sniegt iegūldījumu), neprasot par to samaksu. Goldy, kas par mistiskajām trešajām pusēm? Nosauc kādu piemēru.
  11. Manuprāt motivācija tāda viennozīmīga nepastāv. Es labprāt strādātu no mājām ar slīdošo grafiku(noteikts h dienā, bet ne obligāti pēc kārtas). Kāpēc gan es nevarētu uztaisīt pārtraukumu 1h un paskatīties kādu filmu, tad doties atpakaļ pie datora un darbu turpināt, ja galu galā viss darbs tiek izdarīts līdz deadline? Vai aiziet pēc kafijas\tējas\... un 15 min. pasēdēt pie galda virtuvē? :) Manuprāt tas būtu jauki. Darba ražīgums ir atkarīgs no daudz dažādām lietām. Es gribētu teikt, ka tas ir tāpat kā ar māksliniekiem -- ir iedvesma, maļam, iedvesmas nav -- darām kaut ko citu, kamēr tā parādās. Un galu galā nonākam pie paša projekta -- vai tas ir interesants vai tas ir kaut kas apnicīgs, tas arī nosaka vai sēžam ar brainfreeze vai kaut kas tiek darīts. Ja darbs ir offisā, pilnā ar cilvēkiem, tad kolektīvs iespaido. ja draņķīgs kolektīvs, tad tas arī nav labi, ja 2x2m privāto offisu iedod, tad varbūt labāk nedot vispār. Viena lieta, kas man ļoti nepatīk, parasti netiek pateikts vai būs jāraksta HTML + PHP + vēlkaut kas vai būs HTML + PHP + vēlkaut kas un ++būs arī dizaina bilžu elementi jātaisa++. Ja cilvēks parakstās uz HTML + PHP + vēlkaut ko, kamdēļ nevar klāt pierakstīt, ka vajadzēs arī cilvēku ar vektoru grafikas izglītību, prasmi(Inkscape, GIMP, Photoshop, Adobe Ilustrator)? Man liekas, ka vairums nepiesakās vienā vai otrā darbā, jo neuzskata sevi par cilvēkiem, kas spēs sevi attaisnot darbadevējam vai tiem tiks uzlikta pārāk liela nasta uz pārāk īsu laika posmu. Par manas mātes puses vectēvu runājot, bija galdnieks, taisija ļoti labas mēbeles, līdz pēdējai niansei, krēsli un gulta, kas laukos stāv, no ozola, vēl tagad godam stāv un viss pa pirmo. Bet par katru izstrādājumu, ko mans vectēvs pārdeva, viņš nespēja paprasīt vairāk kā minimālo iespējamo samaksu. Pelnija nedaudz par ļoti kvalitatīvu darbu(dieva dēļ, ja trāpijās skrambiņa, veda uz darbnīcu un slipēja kamēr viss bija ideāli). Jājautā, vai strādājam par lielām naudām un esam uzpūtīgi vai paskatāmies uz lieliem projektiem un nodomājam, ka neesam pietiekami labi? Trūkst uzņēmības, domāju, ka tur ir galvenā problēma, kāpēc nav programmētāju vai kāpēc viņi nepiesakās darbā. Kaut kas, kas man liekas stulbi -- visur prasa CV. Es pilnīgi saprotu, ka tā tiek šķiroti spējīgi cilvēki un pārējie, bet kāpēc neiedot testu un nepaskatīties vai cilvēks to var izturēt? Pirmkārt, pats cilvēks redzēs vai tas viņam ir pa spēkam, otrkārt, to redzēs darba devējs. Ne visiem ir papīrs, kuru var parādīt par augstāko izglītību, bet ir cilvēki, kam ir interese un kuri paši apgūst HTML, CSS, PHP, MySQL. Kādēļ prasīt CV un atšķirot tos cilvēkus pie pārējiem, ka viņi paši ir apguvuši nepieciešamās zināšanas(tātad ir centība! tas taču ir labi!). Vēlviens faktors, kas varbūt grauž dažus -- darba intervijas. Ne visiem ir labi ar runāšanu un pašapziņu, domāju, ka tas vairāk uz jaunajiem programmētājiem, kuri varbūt ir ļoti apdāvināti un spējīgi cilvēki, bet pārdomā un nesper tādus soļus vai neprot "pareizi" runāt un nav īpaši sociāli. Labāk būtu, ja darba devējs paprasītu kādu piemēru kaut kam uztaisīt un tad uz pārbaudes laiku var paņemt strādāt(ja nu džeks ir nospēris kaut kur kodu, tad atklās un izmetīs pēc pāris dienām tāpat). Lai runā darbi labāk nekā cilvēks, kurš neprot pārliecināt darbadevēju ; ))). Labs ir, varētu dienām rakstīt, viedoklis ir plašs, aspektu daudz, bet pagaidām pietiks. Noteikti vēlāk sapratīšu, ka kaut ko šķībi uzrakstījis esmu, + te noteikti ir pārsimts kļūdu, jo ātri drukāju, bet tad kāds to jau būs izlasījis ;).
  12. #elements { margin:auto; margin-top:25%; } FF darbojas. Vienkārši, ātri un bez sāpēm.
  13. Visai nesenā pagātnē parādijās LightTPD windows versija. Tiem, kas vēlas pamēģināt, bet neprot uzlikt vai vēlas to izdarīt ātri, te būs tulkojums no angļu valodas vienīgajai pamācībai(daļējai), ko varēju atrast internetā(pagaidām) par LightTPD + PHP + MySQL + Perl + *PHPMyAdmin. Viss nepieciešamais: LightTPD windows versija -- saite PHP, zipotais ne instalējamais -- saite MySQL, paka "Without Installer (unzip in C:\)' ZIP package" -- saite Perl, paka "Windows AS Package" -- saite *PHPMyAdmin paka, ja ir vēlēšanās likt virsū -- saite Instalēšana(atpakošana): 1) LightTPD jāinstalē ar visām noklusētajām opcijām, izņemot "Start LightTPD" instalācijas beigās. 2) PHP atpako tā, lai php.exe būtu atrodams "c:\lighttpd\php\php.exe." 3) MySQL atpako tā, lai mysql.exe būtu atrodams "C:\lighttpd\mysql\bin\mysql.exe." 4) Active Perl atpako tā, lai perl.exe būtu atrodams "C:\lighttpd\perl\bin\perl.exe." 5) Pašā augšā "C:\lighttpd\etc\lighttpd.conf" failā pievieno "cgi.assign = ( ".php" => "c:/lighttpd/php/php-cgi.exe", ".pl" => "c:/lighttpd/perl/bin/perl.exe", ".cgi" => "c:/lighttpd/perl/bin/perl.exe" )." Tālāk sameklē rindiņu "dir-listing.activate = "enable"" un to atkomentē. 6) Izveido kopiju failam "C:\lighttpd\php\php.ini-dist" un pārsauc to par "php.ini." Atver failu un izmaina tajā "extension_dir" no "./" uz "./ext." Tajā pašā failā extensions sadaļā atkomentē "mbstring, curl, imap, mysql un openssl." 7) Ieslēdz MySQL serveri atverot "C:\lighttpd\mysql\bin\mysqld-nt.exe." Atver MS-DOS Prompt un caur to atver "C:\lighttpd\mysql\bin\mysql.exe" un tajā ievada "mysql -u root," pēc tam, "set password = password("tava_parole");." 8) Ieslēdz LightTPD serveri palaižot "C:\lighttpd" atrodamo tiešsaiti "Start LightTPD." *9) PHPMyAdmin paku atpako tā, lai tā atrodas "C:\lighttpd\htdocs\phpmyadmin." Tajā pašā direktorijā izveido jaunu direktoriju "config." Web pārlūkā atver "http://localhost/phpmyadmin/scripts/setup.php'>http://localhost/phpmyadmin/scripts/setup.php." Lapas "server" sadaļā nospiež pogu "Add." Lauka "Authentication type" vērtību nomaina uz "cookie." "Password for config auth" laukā ieraksta to pašu paroli kāda tika uzlikta MySQL. "PHPMyAdmin control user" laukā ieraksta "root," bet "PHPMyAdmin control user password" laukā to pašu paroli kā MySQL. "PHPMyAdmin database for advanced features" laukā ieraksta "phpmyadmin." Nospiež pogu "Add" uz kuras ir zaļs teksts. Iestatījumu sekcijā nospiež pogu "Save." Tiek izveidos config.inc.php fails, kuru ir no config direktorijas jāpārvieto uz "C:\lighttpd\htdocs\phpmyadmin\" direktoriju tā, lai tas atrastots "C:\lighttpd\htdocs\phpmyadmin\config.inc.php." PHPMyAdmin būtu jābūt pieejamam no "http://localhost/phpmyadmin" web pārlūkā. //Oriģinālā pamācība angļu valodā atrodama šeit.
  14. Neko daudz par ASP.NET nezinu, bet dokumentācija fiksi pameklējot nekāda gandrīz nav pieejama internetā... Toties PHP dokumentācija ir diezgan masīva. Tas laikam vispār ir raksturīgi, ka par atvērtā koda produktiem, tieši programmēšanas un skriptošanas produktiem, ir pieejams lērums dokumentācijas un paraugu, kur komerciāliem produktiem ir izskaistināta mājaslapa, bet dokumentācijas nekādas...izdomā pats kā sauc kuru funkciju :O)...
  15. Tur jau tā problēma, ka tur tas ports ir jāpadod. Man tas neder vai vismaz nederēja. Atradu atrisinājumu kā dabūt to portu laukā no pašas saites un arī iekšā citā string. Ja kādam interesē, te ir atbilde :). $str = trim($str, "qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm!@#$%^&*()_+=-~`[]{}\|:;,./<>?/*-¼½¾€¢™©°·°"); Viss, kas paliek ir skaitļi un varbūt vēl kāda zīme. Tagad ir mazliet savādāka ķibele. Kā, lai caur fsockopen() padod datus lapai, kura tiek vērta vaļā, to vispār var izdarīt caur fsockopen? $out = "GET / HTTP/1.1\r\n"; $out .= "Host: $tracker\r\n"; $out .= "Connection: Close\r\n\r\n"; Kā tas rakstāms, ja to var izdarīt?
×
×
  • Create New...