Kristabs Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 psc <? $zinas[]='Šī ir pirmā (otrā) ziņa'; $zinas[]='Šodien es biju skolā'; $zinas[]='Vakar es biju skolā'; $zinas[]='123'; echo '<ol>'; foreach($zinas as $zina){ echo '<li>'.$zina.'</li>'; echo '</ol>'; } ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 15, 2005 Author Report Share Posted December 15, 2005 (edited) Bet ja man vajag tajā $zina[] tā ( tjipa boldā un attiecīgā fontā ) un vēl man echo vajag, jo pie if izpildes viņam vajag parādīt, echot tās ziņas: <? echo '$zinas[]=\'<b><font color="red">4567890123</font></b>\'; echo \'<ol>\'; foreach($zinas as $zina) echo \'<li>\'.$zina.\'</li>\'; echo \'</ol>\';' ?> Edited December 15, 2005 by jauninjais Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 Bet kāpēc tu tos backslashes liec visam klāt? Tak šitā :"echo \'<li>\'.$zina.\'</li>\';" vietā vajag rakstīt vinkārshi: echo '<li>'.$zina.'</li>'; Backslashes lieto, ja pašā stringā tev vajag pēdiņas (tādas pašas kādās tev strings ir). Piem: echo 'Rinda ar \'pēdiņām\'!'; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 15, 2005 Author Report Share Posted December 15, 2005 (edited) Kāpēc man piemērma šis nestrādā, izdarīju itkā visu pareizi! if ($sadalja=="z-sveetki"){ echo '$zinas[]='<font color="red" face="arial" size="10">2005. gada 24. decembrī būs Ziemassvētki.<br></font><a href="http://www.bla.eclub.lv/123.php?sadalja=svetki"><font color="green" face="arial" size="10">Par Ziemassvētkiem</font></a> <hr size=1 color=black>'; $zinas[]='a'; $zinas[]='b'; $zinas[]='c'; $zinas[]='d'; echo '<ol>'; foreach($zinas as $zina) echo '<li>'.$zina.'</li>'; echo '</ol>'; Edited December 15, 2005 by jauninjais Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 1) john.brown, arī tevis iedotais variants ir nepareizs. starp "" pirms ' nevajag slashus, tāpat kā starp '' pirms " nevajag slashus. 2) jauninjais, laikam jau noņem otrajā rindiņā pēc $zinas[]= to ' simbolu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 15, 2005 Author Report Share Posted December 15, 2005 php_Stopp ja jānoņem tikai ' vienā vietā, tad man nestrādā Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 2 php_Stopp Tu ne uz to esi paskatijies :) Mans variants kā reizi bija: echo 'Rinda ar \'pēdiņām\'!'; A augstāk man bija parastajās pēdiņās citāts ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 oops.. :) Tak šitā :"echo \'<li>\'.$zina.\'</li>\';" tālāk nemaz neizlasīju :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 15, 2005 Author Report Share Posted December 15, 2005 (edited) nu nevaru sataisīt. nu tagad man stāv, bet tāpat neiet =[ if ($sadalja=="z-sveetki"){ echo '$zinas[]=<font color="red" face="arial" size="10">2005. gada 24. decembrī būs Ziemassvētki.<br></font><a href="http://www.bla.eclub.lv/123.php?sadalja=svetki"><font color="green" face="arial" size="10">Par Ziemassvētkiem</font></a> <hr size=1 color=black>'; $zinas[]='a'; $zinas[]='b'; $zinas[]='c'; $zinas[]='d'; echo '<ol>'; foreach($zinas as $zina) echo \'<li>\'.$zina.\'</li>\'; //197. rinda: echo '</ol>';} // 198.rinda: Edited December 15, 2005 by jauninjais Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 nu un kādu kļūdu tev rāda ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 15, 2005 Author Report Share Posted December 15, 2005 raksta: Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/eclub.lv/public_html/123.php on line 197 Parse error: parse error, unexpected '/' in /home/eclub.lv/public_html/123.php on line 198 Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 āā.. un jāā, nepamanīju pirms tam vienu lietu. if ($sadalja=="z-sveetki"){ echo '$zinas[]=<font color="red" face="arial" size="10">2005. gada 24. decembrī būs Ziemassvētki.<br></font><a href="http://www.bla.eclub.lv/123.php?sadalja=svetki"><font color="green" face="arial" size="10">Par Ziemassvētkiem</font></a> <hr size=1 color=black>'; $zinas[]='a'; $zinas[]='b'; $zinas[]='c'; $zinas[]='d'; echo '<ol>'; foreach($zinas as $zina) echo '<li>'.$zina.'</li>'; echo '</ol>';} pareizs tavs kods. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jauninjais Posted December 15, 2005 Author Report Share Posted December 15, 2005 tagad rāda ka: Parse error: parse error, unexpected '<' in /home/eclub.lv/public_html/123.php on line 201 ši rinda jau ir jaunam teikumam, kurš sākas <b>....... bet ja es uzlieku aiz taas 198 rindas ?> , tad kā ziņas ciparu rāda $zina[]= Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 A php sintaksi pats negribi iemācīties, vai viss jādara būs citiem tavā vietā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 if ($sadalja=="z-sveetki"){ echo '<font color="red" face="arial" size="10">2005. gada 24. decembrī būs Ziemassvētki.<br></font><a href="http://www.bla.eclub.lv/123.php?sadalja=svetki"><font color="green" face="arial" size="10">Par Ziemassvētkiem</font></a> <hr size=1 color=black>'; $zinas[]='a'; $zinas[]='b'; $zinas[]='c'; $zinas[]='d'; echo '<ol>'; foreach($zinas as $zina) echo '<li>'.$zina.'</li>'; echo '</ol>';} bet nu tam ?> ir jābūt, ja tu raksti tālāk html tagus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts