Robis Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Man vajag layout, kur kreisā mala ir fixed platumā, savukārt labā - auto, respektīvi viss pārējais kas paliek līdz ekrāna malai un lai šis layout vienlīdz labi rādītos uz IE, Mozilla Firefox un Opera! Kā to izdarīt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 table! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted December 9, 2005 Author Report Share Posted December 9, 2005 (edited) Noup! Table gan nederēs - šī lieta, ko es aprakstīju, tomēr piederās pie layout skeleta, lietot šeit table nozīmē pilnībā apkāpties no css layout un html code optimization princpiem, par ko visi vismaz savās runās iestājas! Šeit noteikti var iztikt ar div, span elementiem, tik es nezinu kā to var pareizi uztaisīt! Varbūt ir kāds piemērs? Edited December 9, 2005 by Robis Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 (edited) http://paste.php.lv/2978 Edited December 9, 2005 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted December 9, 2005 Author Report Share Posted December 9, 2005 Pamatproblēmu jau atrisināju, bet ir cita problēma - width: auto; - Opera neuztver īsti pareizi un atstāj to width minimālā platumā nevis pleš pa visu logu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Noup! Table gan nederēs - šī lieta, ko es aprakstīju, tomēr piederās pie layout skeleta, lietot šeit table nozīmē pilnībā apkāpties no css layout un html code optimization princpiem, par ko visi vismaz savās runās iestājas! Šeit noteikti var iztikt ar div, span elementiem, tik es nezinu kā to var pareizi uztaisīt! Varbūt ir kāds piemērs? Table ir neoptimāls htmls? Nevajag krist galējībās.. ir reizes kas table noder un strādā vienkāršāk / labāk nekā css ar 100 un 1 hackiem un definicijām. http://www.andybudd.com/archives/2004/05/a...esign/index.php http://www.decloak.com/Dev/CSSTables/CSS_Tables_02.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted December 9, 2005 Author Report Share Posted December 9, 2005 Nesaku, ka būtu vispār jāatsakās no tabulām - ļoti daudzos gadījumos bez tām ir vienkārši neiespējami, taču domāju, ka ja tas ir iespējams un nav jāraksta ļoti garš css, tad jāizmanto tomēr tie div un span elementi. Piemēram, izveidoju to headeri ar 4! elementiem - respektīvi, viens atverošais un viens aizverošais kopā ir 1 elements! Ar tabulu tur būtu pavairāk! Dizains, kas veidots tikai uz tabulām vēlāk prasa upurus (it sevišķi ja kāds portāls vai internetveikals) - tur skatīties tās tabulas iekš tabulām un šūnām, ja vajag labot templeitus, tomēr ir nedaudz pa daudz apgrūtinājums smadzenēm nevietā - to enerģiju varētu labāk izmantot php koda pārdomāšanai. Ar div elementiem un css lapas struktūra mēdz būt vienkāršāka un saprotamāka un daudz mazāk html elementu parasti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted December 10, 2005 Report Share Posted December 10, 2005 kruts, jau kruts esi, bet man headerus sanāk rakstīt max ar 2 elementiem.. nezinu, kur tev tur vairāk.. bet nu ne par to.. katram savas nepieciešamības parādi kādu internetveikalu vai portālu, kurš pilnībā ir uz css layouta balstīts (apollo.lv neskaitot)... hm hm hmm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted December 10, 2005 Author Report Share Posted December 10, 2005 kruts, jau kruts esi, bet man headerus sanāk rakstīt max ar 2 elementiem.. nezinu, kur tev tur vairāk.. bet nu ne par to.. katram savas nepieciešamības parādi kādu internetveikalu vai portālu, kurš pilnībā ir uz css layouta balstīts (apollo.lv neskaitot)... hm hm hmm? Starp citu, nesen atpakaļ uztaisīju internetveikalam layoutu, kurš balstīts uz css un xhtml layoutu, bez tabulām nevajadzīgās vietās. Bet tā kā tas opensource bija tomēr spēcīgi balstīts uz tabulām, tad centrā gan parādās tabulas diezgan bieži, bet kontentam tas ir normāli, starp citu. Ja man būtu bijis tas veikals jātaisa uz savu php, tad baidos, ka viss tur būtu balstīts uz vienu vienīgu css + xhtml layoutu! :) Tabulas var izmantot sarakstiem, attēlu galerijām un jebkur citur, kur tas ir loģiski. headeri protams, var uztaisīt arī ar 2 elementiem, bet es headeri uztveru ne tikai kā logo ar fonu, bet arī vietu valodu pārslēgam un vēl šim tam un vairākiem foniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts