Jump to content
php.lv forumi

HTML: navigācijas daļa uz atsevišķa faila


ootoo

Recommended Posts

Es savu web lapu taisu uz html, pa 2 mēnešiem jau ir sakrājušās kādas 50 lapas.. un gadās ka visās lapās ir kkas jānomaina, piemēram menu vai baneri.. un man baigi nepatīk, tas ir arī apgrūtinoši, līst katrā failā iekšā un izmainīt source. Tātad, vai var uztaisīt tā ka visa navigācijas sadaļa atrodas uz cita faila (piemēraam menu.html vai .php) un lapās norāda tikai linku uz to navigācijas lapu, un kad izmaina menu failu, tad arī navigācijas daļla izmainās uz visām pārējām 50 lapām?? tas vispār ir iespējams??

Link to comment
Share on other sites

Ar php vienkārši, ieliec jebkurā php failā rindiņu:

<?php include('menu.html'); ?>

Un tas menu.html tiks iekļauts patreizējā failā.

 

A ja vajag ar tīru html'u, tad nāksies izmantot freimus/ifreimus.

Vēl viens variants veikt failu priekšapstrādi - kautkādā vienkāršā programmā uztaisīt, lai tā iziet visiem html failiem cauri un noteiktās vietās saliek to headeri/menu/fūteri/u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

labi, izmēģināšu. Paldies!

 

edit: lai uz sava kompja redzētu (nu tā pat kā html, kur palabo failu un caur FF uzreiz apskatās kā ir, bet php man nerāda..) vai php skripts darbojas pareizi vai nē ir jāinstalē tas php, ja?

Edited by ootoo
Link to comment
Share on other sites

es laikam esmu galīgi dumš.. es 2h nomocījos pa visādiem forumiem un php.net nu bet nemāku līdz galam uzinstalēt to php. paņēmu piekto versiju, atarhivēju ieks C:/php, php.ini failu ieliku iekš Windows, kas vēl man īr jādara, kas jākonfigurē? uz mana pc nav neviena servera proga, jo hostējos citur, bet mājās tikai taisu webu augšā.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...