Bunkertor 7 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Sveiki. Es te nodarbojos ar tādu ļoti vienkāršu meklēšanas skriptu, kas meklē priekšmetus datubāzē pēc tegiem. Šobrīd lietoju šādu: $raw_results = mysql_query("SELECT * FROM items WHERE (`tags` LIKE '$query%'); Vienkāršākiem meklējumiem ir ok, bet ar dažiem vārdiem ir problēmas. Piemēram, ja meklē "car" tad atgriež arī "cards" (loģiski - tas jau galu galā ir tas ko es viņam tanī querijā prasu) "map" atgriež arī "maple" Protams, es varētu aizvākt to procenta zīmi, bet man vajag lai viņš saprastu daudzskaitli. Piemēram, ja kāds meklē daudzskaitli "maps" man vajag, lai atgriež gan "maps" gan "map" un ja meklē vienskaitli "map" - vajag, lai arī atgrieztu "maps" Kāda būtu labākā metode, lai to dabūtu gatavu? Paldies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaxc Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Uzturi DB ar visiem vārdu sinonīmiem, alternatīvām, locījumiem, daudzskaitļiem utt ( vai arī slēdzies klāt kādai online DB ar jau sagatavotu datu kopu ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 ... vai arī vnk nomest vārdam galotni, LIKE %X%, rezultātus sakārtot pēc Levenšteina un miers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts