bra Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 nu nemāk & netiek gudrs kā šamo izmantot, bet varbūt ir arī cits risinājums. tātad man ir jāiegūst kopējā suma no piemēram šāda pieprasījuma SELECT * FROM tabula WHERE id='$_GET[id]' un man pieņemsim vajag sasumēt visus datus, kurus atgriezīs pieprasījums no rowa cipari ir kādas idejas kā tas ir panākams? paldies jau iepriekš Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 Ja tu domā sasummēt vērtības no kolonnas, kuras nosaukums ir "cipari", tad: SELECT SUM(cipari) FROM tabula WHERE id='$_GET[id]' Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted March 9, 2005 Author Report Share Posted March 9, 2005 ņā bet kā dabūt laukā to sumu šis man atgriež 10203040 kur lauka saturs bija šāds 10 20 30 40 šis nevis sakaita bet vienkārši noliek blakus :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 lauka tips==text? vai atvasināts? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted March 9, 2005 Author Report Share Posted March 9, 2005 nesapratu lauks satur tikai ciparus Link to comment Share on other sites More sharing options...
рпр Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 nesapratu lauks satur tikai ciparus 14771[/snapback] lauka tipu paskaties: describe table tabulas_nosaukums; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted March 9, 2005 Author Report Share Posted March 9, 2005 varchar Link to comment Share on other sites More sharing options...
рпр Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 uzliec int Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted March 9, 2005 Author Report Share Posted March 9, 2005 tātad es izmantoju šādu te kodu varbūt tur ir tā vaina <? $result = mysql_query("SELECT SUM(cena) FROM tabula WHERE id='$_GET[id]'"); $cena_sum = mysql_fetch_row($result); echo $cena_sum; ?> šitas man atgriež Array oki labi to es saprotu tad ķeros klāt šim te <? $result = mysql_query("SELECT SUM(cena) FROM tabula WHERE id='$_GET[id]'"); list($cena_sum) = mysql_fetch_row($result); echo $cena_sum; ?> bet tik un tā ši man atgriež nevis koējo summu, bet gan 10203040 nevis 100 kā tas viņam būtu jādara Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 Padomā loģiski - nafig tev summēt datus, kurus satur TEKSTUĀLA tipa kolonna! Ja jau tev vajag tur skaitļus glabāt, tad tā arī rīkojies - liec kolonna tipu INT. Izpildi uz savas datubāzes šādu kveriju: ALTER TABLE tabula CHANGE COLUMN cena INT Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted March 9, 2005 Author Report Share Posted March 9, 2005 nu bāc tik stūlbs es jau neesmu tas sen ir izdarīts es tikai gribu saprast kapēc šis nesumē kopā bet saliek vienu pēc otra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 nu bāc tik stūlbs es jau neesmu tas sen ir izdarīts es tikai gribu saprast kapēc šis nesumē kopā bet saliek vienu pēc otraTāpēc, ka tas ir strings, tips, kurā glabājas teksts, kā tu liktu kopā "Kaķis leca" un " smēdē.". Droši vien, ka "Kaķis leca smēdē.", nevis sazin kādu mistisku summu. Toties skaitlis 2 + skaitlis 2 būs skaitlis 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted March 9, 2005 Author Report Share Posted March 9, 2005 nu pag pag es nomainīju lauka tipu no varchar uz int, bet no tā nekas namainījās pāraxtīju visu laukis pa jaunu, bet tik un tā nekas namainās ntiek sumēts viss kopā, bet tiek likts blakus nevis 2+2=4 bet 22, bet man vajag panākt lai ir 4 varb`t to var panākt kā citādāk ja tas SUm tomēr nedarbojas ar kādu foreach tikai es nemācēju izdomāt kā uzraxtīt to sintaksi tam foreach lai šis manīgo $a visu laiku sumētu t.s. tasīt šādu sintaksi $a+$a utt kamēr masīvā mysql_fetch_row($result) atrodas elamenti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 while ( $row = mysql_fetch_array($result) ) { $summa = $summa + $row['cena']; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted March 9, 2005 Author Report Share Posted March 9, 2005 Ok paldies tagad šis skaita kopā, bet tagad sākās nākošā problēma -> skaitīt skaita bet atgreiž jocīgi tip ir 0 120 110 100 šis atgreiž katra itema vērtību + pieskaita nākamo t.s. 0 120 230 330, bet man vajag tikai to pēdējo 330 ņā kā to panākt whine sintaksē :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts