Jump to content
php.lv forumi

Ērts darbs ar datu bāzēm


keep-smiling

Recommended Posts

Vēlētos uzzināt Jūsu viedokli kādā jautājumā.

 

Nevaru īsti izprāto, kā būdu darīt labāk darīt ar vaicājumiem, kad notiek darbošanās ar tabulām, kurās ir liels daudzums lauku.

 

Visu ierakstu saglabāt vienā piegājienā izmantojot vienu vaicājumu, kas sanāk garš un neērts pārlasīšanā, atkļūdošanā un labošanā?

Vai arī viena ieraksta saglabāšanu veikt ar vairākiem vaicājumiem, kas atvieglotu labošanu un atkļūdošanu?

Link to comment
Share on other sites

Un kas vispār tas par vaicājuma atkļūdošanu? Ko tas nozīmē?

14671[/snapback]

Par atkļūdošanu es nosaucu to procesu, kura laikā es mēģinu izķert visas sintaktiskās kļūdas iekš paša vaicājumā. Ne jau vienmēr izdodas pagarāku kodu uzrakstīt bez neuzmanības kļūdām.

Edited by keep-smiling
Link to comment
Share on other sites

es daru taa:

ja ir garsh vaicajums tad

1. sadalu to pa vairaakaam rindinjaam - lai nav viens Garsh milzenis, bet buutu bloks (tjipa ar enter ;) )

2 nokopeeju to atseviskjaa dokumenta - uzmetu uz notepada un iznjemu aaraa visus mainiigos to vietaa ieliekot reaalus datus...

3 visu sho vaicaajumu iebaroju PhpAdmina vaicaajuma loga -

95% kljuda - ja taada ir uzreiz paraadaas - PhpAdmins - diezgan labi noraada kuraa daljaa mekleet

4. turpat phpAdminaa izlaboju visas kljudas, gan pavirshibas gan logjiskaas

5. visu iekopeeju atpakalj savaa php dokumentaa un sametu atpakalj, mainiigos

---------------

Nu ja tad neiet - tikai tad mekleeju kur ir kljuda mainiigajos.....

 

Uff.... nu gan sarakstiju :)

Link to comment
Share on other sites

ja ir ļoti daudz lauku tabulai tad taisi dinamisko pieprasījumu - sametam visu nepieciešamo masīvā, salinkojam un smuki izpildam query.

ātri (atkļūdot, pievienot jaunus laukus), ērti un pašam prieks. pietam viegli var veikt dažādas manipulācijas uzreiz ar visu masīvu (piemēram trim, htmlentities, utt.)

Link to comment
Share on other sites

Ja tu taisīsi 3 mazākus vaicājumus vai 1 lielu, tad varu garantēt, ka kļūdas labošana un atklāšana vienā lielā vaicājumā būs vienkāršāka, proti, tev ir viens vaicājums, tajā tad kļūdu arī meklē.

 

Vaicājums vispirms ir jāuzraksta ar rociņām kādā štellītē, kur var to vaicājumu izpildīt, kaut vai Grey_Wolf minēto vai MysSqlCC etc. un tikai pēc tam jābīda kodā.

 

Var jau katru reizi lobīt ārā mainīgos (kas visbiežāk ir sabāzti where daļā) vai arī kaut kā ģenerē vaicājumu, bet, manuprāt, vienkāršākais variants ir izpildīt vaicājumu, kas tiek uzģenerēts, proti, echo funkcija.

Izvadīto rezultātu iemetam MySqlCC vai vēl kādā datu bāzes administrācijas rīkā un skatamies, kur esam kļūdījušies..

 

Piebilde par lielajiem vaicājumiem, protams, ir jādefinē, kas ir liels vaicājums. Ja tās ir pāris tabulas ar dažiem ierakstiem katrā, tad, protams, visas var bāzt kopā. Tomēr ir gadījumi, kad datu ir daudz un lai darbības notiktu ātrāk var sadalīt porcijās.

Ir vēl arī tādi nepatīkami varianti, kas ir sastopami uz bezmaksas serveriem, piemēram, lycos serveris pieļauj tikai 8 apvienotas tabulas vaicājumā, līdz ar to nav variantu, kā tikai sadalīt mazākās porcijās (protams, to visu var šā vai tā apiet, bet tas jau cits stāsts:) )

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...