Devils666 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 (edited) Sveiki, man problēma, ar datubāzi, kam nevaru rast nekādu normālu risinājumu... utf8_general_ci: drÄ«zumÄ bÅ«s arÄ« paÅ¡am sava normÄla datubÄze uz ārzemes servera man tā saglabājušies visi ieraksti, visās tabulās, bet tagad gribas likt uz vietējā servera, bet lieta tāda ka tur normāls utf8 un db uzreiz arī glabājas visas garumzīmes utt (uzreiz ā,č,ē nevis Ä«,Ä).. bet vecie ieraksti rādas ķeburos.. Jautājums, kā es varētu vecos ierakstus pārkonvertēt no tā kodējuma uz normāla? Edited October 19, 2011 by Devils666 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Tas ir čakars, man vienreiz bija šāda problēma. Cēlonis bija šāds: netika uzlikts mysql_query("SET NAMES UTF8"). Lapā viss bija kārtībā, bet skatoties DB caur phpmyadmin bija tie paši ķeburi. Atrisināju šādi: ar phpmyadmin eksportēju no db visu ar ķeburiem, importēju lokālā DB - rādījās ķeburi. Tad, ierakos phpmyadmin kodā, aizkomentēju rindiņu, kur tika izsaukts SET NAMES UTF8, eksportēju DB BEZ ķeburiem. Tālāk vecajā programma visur saliktu SET NAMES kur vajag un importēju datubāzi jau bez ķeburiem. Čerez Ž, bet variants strādā . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devils666 Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 Skaidrs, būs jāpamēģina. Cerēju, ka būs kāds labāks variants.. Kā vispār saucās tas kodējums ar ķeburiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixis Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Kā vispār saucās tas kodējums ar ķeburiem? Tas saucas tā, ka utf-8 simboli (divbaitīgie) tiek attēloti kā divi vienbaitīgie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Esmu slinks uz postēšanu ,bet tikko tieši vienu aizvēsturiski izveidojušos datubāzi pārdzinu normālā kodējumā. Eksportēju tabulas, saglabājot .sql failā. Tad uzrīdīju šo svaigi cepto kodu, kas brutāli aizvieto līkos simbolus un galarezultātu importēju atpakaļ. Protams, pēc tam neaizmirstot par SET NAMES. http://paste.php.lv/...4a3e80d47/nonum Nezinu, kā ir pareizāk, bet pašlaik darbojas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devils666 Posted October 20, 2011 Author Report Share Posted October 20, 2011 (edited) u made my day :D notestēšu tavu variantu, izskatās ka varētu būt Edited October 20, 2011 by Devils666 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Tik ņem vērā, ka Val variants strādās tikai uz 'latviešu ķeburiem'. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Jā, var ieberzties, ja tekstā tiks sastapti kādi citi simboli. Tad paliks pāri vien jautājuma zīmītes :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 karogs Jums rokās, variet papildināt kaut vai ar ķīniešu hieroglifu ķeburiem :) Manām vajadzībām pietika ar latviešu ķeburiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts