vostro Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Sveiki forumieši, vajag nelielu padomu, kā ir bildes ielādēšanu. Bildi saprotu, kā ielādēt, bet nezinu kā labāk būtu bildes linku izveidot, ir datubāze tabula <Image>. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zefirs Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) DB glabā bildes nosaukumu, kad vajag padot ārā - pievieno klāt atrašanās vietu nosaukumam. Edited May 7, 2011 by Zefirs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vostro Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 A skaidrs paldies :) Visu sapratu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zefirs Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Galvenais nočeko vai nav vienādi nosaukumi, vai arī pievieno klāt id. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vostro Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 Es uzliku ID, bet vai ir iespēja tā, lai kad pievienotu bildi, nosaukumu automatiski nomainīt uz id numura skaita, piemēram ID=5 , bildes nosaukums būtu 5.jpg???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Protams, ka tas ir iespējams! Bet Es Tavā vietā izmantotu ID nevis kā i++, bet gan kā uniqId(). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zefirs Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Es domāju šādi: Augšupielādē attēlu, saglabā kolonna tā tipu, piem .jpg ,.gif un blakus pievieno kolonnu ar auto increment kas kalpos kā id. Pēc tam kad ir pievienots ieraksts, tev nepieciešams ir uzzināt kāda vērtībā tika piešķirta http://php.net/manual/en/function.mysql-insert-id.php Tad tu paņem attēlu kas tika saglabāts, un nomaini tā nosaukumu uz tikko piešķirto vērtību id laukam. Vēlāk kad veic attēlu atlasi savieno id lauku + attēla paplašinājuma nosaukumu. Tāda ir mana ideja, vai tas ir labākais variants - es nezinu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vostro Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 Paldies :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Es personīgi taisītu hibrīdu bildes linkiem, respektībi kautvai md5() random hašu no kaut kāda 100 līdz 999999 cipariem + paņemtu pirmos 8 simbolus apakšsvītru + augšuplādētais nosaukums, kur beigu beigās viss būtu baigi forši un nosaukums neatkārtotos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Kemito, kam lieku hešošanu... un pats trakākais - +32 simboli linkā (neskaitot jau to, kas bija)? Tak paskaties, ko Es uzrakstīju iepriekš. Funkcija uniqId()! Okej, cik no SEO guru viedokļa tas būtu pareizi... bet, piemēram, YouTube tā dara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts