Jump to content
php.lv forumi

Datu bazes vai bāžu struktūra


Alnis

Recommended Posts

Man te ir tads projektins, kur useri ievada visadus datus un es paredzu, ka datubaze loti atri izaugs liela. Jautajums ir par to, kaa labak darit vai datus dalit kaut ka vairakas datubazes, jeb visu grust viena datubaze.

 

meginasu paskairot ar piemeru. Pienemsim, ka man ir 100 lietotaji, kas datubāzē ievada katras dienas novērojumus, teiksim novēru laika apstākļus ik pēc 1 minutes diena.

 

Tatad, ja cilveks diena 8 h laika piefikse temperaturu, tad sanak ieraksti 480 diena, to dara 100 lietotaji, kopa ieraksti diena 48000, nedela 336 000, gada ~121 miljons.

 

 

Paraleli tam useri ik pēc 30 sekundēm poiefiksē savu emocionālo stāvokli, nu tur arī sanāk pat 2 reizes vairakz ierakstu. Dati tiek uzkrāti atseviskas tabulas, kuras vel ir daudzas id colonas no citam tabulam.

 

Tad nu lūk, varbūt ir vērts laika apstākļu moduliti veidot atsevišķi un emocionālo moduliti atsevišķi, katru sava datubaze?

 

Es saprotu, ka piemērs nav pārāk veiksmīgs, bet tomēr. Man ir kādi 6 šitādi atsevišķi projektiņi, kuri protams savā stārpā arī saistās, nav tā ka pilnīgi neatkarīgi. Tad kā to visu darīt, lai būtu viegli uzraudzīt datubāzi, backupot utt..

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Pāris jautājumi, uz kuriem vismaz pašam sev atbildēt:

1) Tāds "sīkums", kā paredzētā DBVS? Es saprotu, ka vairumam ļaužu visas DBVS ir vienādas, tāpat kā visas mašīnas, piemēram, bet nu reāli tā nav :)

Tad, kad izlem kādu DBVS ņemsi, parakā googli un konkrētās DBSV dokumentāciju un paskaties ko tā piedāvā lielu datu apstrādēi, atslēgas vārds šai gadījumā varētu būt partitioning.

2) Kā tos datus izmantos? Jo 121 miojons gada laikā ieraksti neliekas nekas īpašs, es uz savas nīkulīgās mājas kastes ne pārāk platu tabulu varu izveidot ar simts miljons ierakstiem max daždesmit minūšu laikā, svarīgi ir, ko un kā ar tiem datiem darīs pēc tam.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...