nikidijs Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 (edited) Un vēl viena maza nezināšana ar rezultāta noapaļošanu. Tātad piemērs: 1ls = 100sant //man ir 140 sant. $manirsantimi=140; //cik latus varu nopirkt $esvarunopirkt=$manirsantimi/100; //tātad es varu iegādātes 1.4 latus //protams vajag veselus skaitļus, tad izmantojam: $manbuslati=number_format($esvarunopirkt, 0, '.', ''); //tagad radīs ka es varu nopirt vienu latu. Bet ja man būs 160 santīmi, tātad varēšu nopirkt 1.6 latus, jeb ja nav ciparu aiz komata, tad šis noapaļos uz augšu, tātad pa 160 santimiem nopirkšu 2 latus. Vajadzētu tā lai visu laiku noapaļo uz leju. Ceru sapratās. Paldies. Edited October 14, 2010 by nikidijs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 ir tādas funkcijas - floor() un ceil() Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikidijs Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 Jā perfekti, paldies. Pirmstam mēģināju ar round() bet laikam ne tur iebraucu, tagad viss ok. senks :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Vnk kad tu lasi manuāli, papēti, tur apakšā parasti arī ir dotas līdzīgas, saistītas funkcijas, tur visādus labumus var izrakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts