rebuilder Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Interesē sekojoša lieta, lapas reģistrēts lietotājs atver savu lapu un rediģē profilu, kur var nomainīt info par sevi. Pirms tiek atjaunota informācija datubāzē, tiek pārbaudīts vai jau neeksistē jau viņa norādītā e-pasta adrese. Problēma rodas tad, kad lietotājs nolemj nemainīt e-pasta adresi. Respektīvi uz pārbaudi tiek nodota viņa e-pasta adrese, kas jau ir reģistrēta datu bāzē, bet vajadzēt, lai tiek pārbaudīti visi citi lietotāji izņemot viņu pašu. Ceru domu uztvērāt. Vēl pie reizes, kāds varbūt var iedot kādu linku uz pamācību, kur aprakstīts smuks javascript, kas pārbauda aizpildītos laukus, vai jau tāds lietotājs neeksistē datubāzē, vai e-past ir valiids utt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Iespējams šis palīdzēs - http://tinyurl.com/34mud33 Kā arī, respektīvi "value" tiek norādīts esošais datubāzes vērtības. value="<?php echo $row['name']; ?>" pēc padotajiem datiem tos maina. Tad attiecīgi uzveido kveriju, kas updeito / pārbauda visus lauciņus, attiecīgi katrā izmainītajā laukā tiks padoti jaunie dati! Kautko samurgoju, bet mož kautkas no manis teiktā DER! :P Lūdzams nespālut man sejā ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Code Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Pārbaudes steitmentā izfiltrē konkrēto lietotāju - ...where id <> konkrētā_lietotāja_id Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viena tante Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 (edited) "SELECT users.email FROM users WHERE users.username != '$username'" mainīgā $username vietā var lietot jebko citu, kas palīdz identificēt unikālo lietotāju, attiecīgi arī nomainot salīdzināmo ierakstu. Edited September 15, 2010 by viena tante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebuilder Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 (edited) viena tante Jau mēģināju tā, bet neņem pretī, izmet, ka e-past eksistē... $parbauda_epastu = mysql_query("select epasts from lietotaji where lietotajs != '$liet'"); if(mysql_num_rows($parbauda_epastu ) !==0) echo "<br>E-pasts <b>$epasts</b> jau ir reģistrēts sistēmā."; else { $query = "Update..... Iespējams šis palīdzēs - http://tinyurl.com/34mud33 Kā arī, respektīvi "value" tiek norādīts esošais datubāzes vērtības. value="<?php echo $row['name']; ?>" pēc padotajiem datiem tos maina. Tad attiecīgi uzveido kveriju, kas updeito / pārbauda visus lauciņus, attiecīgi katrā izmainītajā laukā tiks padoti jaunie dati! Kautko samurgoju, bet mož kautkas no manis teiktā DER! :P Lūdzams nespālut man sejā ;) To visu es zinu un jau daru! Pārbaudes steitmentā izfiltrē konkrēto lietotāju - ...where id <> konkrētā_lietotāja_id Lieta tāda, ka man tieši nevajag atlasīt šo konkrēto lietotāju. Edited September 15, 2010 by rebuilder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 (edited) SELECT epasts FROM lietotaji WHERE epasts='$epasts' and lietotajs<>'$liet' Man domāt, ka lietotāju no pārbaudes var ņemt arī ārā un pārbaudīt, vai konkrētais epasts ir unikāls visā tabulā bez lietotāja filtra. Pat ja jaunais epasts ir tāds pat kā esošais lietotāja epasts, tad nekādu update nafig nevajag, jo dati tāpat nemainās. Edited September 15, 2010 by Val Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Code Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Lieta tāda, ka man tieši nevajag atlasīt šo konkrēto lietotāju. Nu netiks jau arī atlasīts, tu taču pie WHERE pieliec nosacījumu, lai id NEsakrīt ar konkrētā lietotāja id. Val gan būtībā pareizi saka - vari arī nemaz nefiltrēt to lietotāju, bet tādā gadījumā jāņem vērā kļūdu paziņojumi, jo lamāties tad, kad lietotājs nemaina savu epasta adresi, nebūtu labi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebuilder Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 (edited) Viss ok tajā ziņa, aiz pārskatīšanās nebiju izlabojis vienu rindiņu kodā ;) Bet nu ņēmu VAL teikto vērā ;) Edited September 15, 2010 by rebuilder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faks Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 es atvainojos ka izsaku savu invazivo ideju bet var jau labak darit ka to daudzi praktize ka galvenaja lietotaja loga ieksa izvadas gatava informaciju ar papild linku edit sadala tiek izvadita un tada veida visas raizes tiek nonemtas :) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts