m8t Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Jautājums šāds: Kāda ir pluginu ideja CMS sistēmās? Būtībā viņi ir ārēji skriptu, kurus var "iespraust" un "izraut", bet, vai tu esi padomājis par to, kas ir aiz viņiem? Pats es pašlaik cenšos izveidot plugin sistēmu savam CMS skriptiņam, tādēļ arī vēlos dzirdēt jūsu viedokli, kā visslabāk izveidot pluginu sistēmu? Mans pašreizējais skripts vēl nav pilnībā pabeigts, bet pati ideja ir šāda: Uz plugina instalāciju pāris plugina parametri tiek pievienoti datubāzei. Tajā skaitā URl uz failu, kurš izdara funkcijas un pievieno noteiktu informāciju kādam mainīgajam. Vēlāk iekš parastās lapas, lai iegūtu informāciju no plugina, tiek ievākta informācija no MySql un SQL ciklā tiek pievienots attiecīgais fails (include(fails_uz_pluginu.php)) + tiek izvadīts mainīgais, kurš tika izveidots šajā failā. Ceru ka sapratāt manu domu, ja nesapratāt - sakat, centīšos sīkāk paskaidrot. Vai mana ideja ir laba? Varbūt kā savādāk šo veidot būtu labāk? Dalaties pieredzē un zināšanās! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Man jau dikti patīk phpfusion pluginu sistēmu. Pats izveidoju savus plugins apmēram pēc tā paša principa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Pats es nekad neesmu izstrādājis pluginu sistēmu, bet tā kā mans darbs ikdienā ir ar WP, tad pēc, aptuveni, līdzīga principa arī es taisītu. Vairākās vietās kodā ir vietas kur "iesprausties" un tur arī plugina kods izdara ko vajag saņemot paredzamos parametrus un atgriežot paredzamās vērtības. DB es glabātu tikai aktīvos spraudņus un ielādētu tos pēc konvenciju pamata, lai nav jāglabā papildus info. Izstrādātājiem tajā gadījumā ir jāpublicē info kur un kā var "iesprausties" + konvencijas pēc kā vadīties. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 anonīms: Kāda ir phpfusion pluginu sistēma? rATRIJS: Paldies! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts