Jump to content
php.lv forumi

Pluginu sistēma


m8t

Recommended Posts

Jautājums šāds: Kāda ir pluginu ideja CMS sistēmās? Būtībā viņi ir ārēji skriptu, kurus var "iespraust" un "izraut", bet, vai tu esi padomājis par to, kas ir aiz viņiem? Pats es pašlaik cenšos izveidot plugin sistēmu savam CMS skriptiņam, tādēļ arī vēlos dzirdēt jūsu viedokli, kā visslabāk izveidot pluginu sistēmu?

 

Mans pašreizējais skripts vēl nav pilnībā pabeigts, bet pati ideja ir šāda: Uz plugina instalāciju pāris plugina parametri tiek pievienoti datubāzei. Tajā skaitā URl uz failu, kurš izdara funkcijas un pievieno noteiktu informāciju kādam mainīgajam. Vēlāk iekš parastās lapas, lai iegūtu informāciju no plugina, tiek ievākta informācija no MySql un SQL ciklā tiek pievienots attiecīgais fails (include(fails_uz_pluginu.php)) + tiek izvadīts mainīgais, kurš tika izveidots šajā failā. Ceru ka sapratāt manu domu, ja nesapratāt - sakat, centīšos sīkāk paskaidrot.

 

Vai mana ideja ir laba? Varbūt kā savādāk šo veidot būtu labāk? Dalaties pieredzē un zināšanās!

Link to comment
Share on other sites

Pats es nekad neesmu izstrādājis pluginu sistēmu, bet tā kā mans darbs ikdienā ir ar WP, tad pēc, aptuveni, līdzīga principa arī es taisītu. Vairākās vietās kodā ir vietas kur "iesprausties" un tur arī plugina kods izdara ko vajag saņemot paredzamos parametrus un atgriežot paredzamās vērtības. DB es glabātu tikai aktīvos spraudņus un ielādētu tos pēc konvenciju pamata, lai nav jāglabā papildus info.

 

Izstrādātājiem tajā gadījumā ir jāpublicē info kur un kā var "iesprausties" + konvencijas pēc kā vadīties.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...