daGrevis Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Labdien, Tagad cenšos pāriet no parasta PHP uz objektu orientēto, gribētu uzzināt kāda būtu pareizāka failu struktūra. Man pirms tam bija... [*] /includes [*] init.php (izsauc pārējos vajadzīgos failus) [*] configuration.php (konfigurācija) [*] core.php (definē dažas vitāli svarīgās funkcijas) [*] functions.php (definē pārējās funkcijas) Vai katru klasi vajag glabāt attiecīgā failā?? Nu visu gribu zināt... =D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 (edited) Apsveicu ar 404 postiem :D Hmm, es īsti nesaprotu, ko tu domā ar pāriešanu uz OOP un kāds tam sakars ar mapju struktūru? Varbūt mēģini paskaidrot, ko īsti gribi panākt... OOP no procedurālās programmēšanas atšķiras tikai ar to, ka OOP ir klases, kas satur mainīgos un metodes ar datu piekļuves līmeņiem, mantošanām, implementēšanām, bet procedurālajā programmēšanā ir globāli mainīgie, funkcijas un to lokālie mainīgie... Vai tu gribi praktizēt kādu izstrādes tēlu(cik stulbs "pattern" vārda latviskojums) (MVC, kaut vai)? Edited May 23, 2010 by briedis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 23, 2010 Author Report Share Posted May 23, 2010 Apsveicu ar 404 postiem :D O, vismaz Tu atcerējies... =D Es īsti nezinu, laikam ko murgoju. Sajaucu klases ar MVC... =D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 23, 2010 Author Report Share Posted May 23, 2010 Lab', tad cits jautājums, lai nebūtu izniekots topiks... =D Man katru klasi glabāt savā failā un tad no faila "init.php" katru failu izsaukt atsevišķi?? Un faila nosaukums? nosaukums.class.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 (edited) Kā vēlies... iespēju ir daudz un dažādas... Palasi tutoriāļus par mvc... Nav obligāti izmantot OOP, lai praktizētu mvc... Tik gūglē un lasi: "php mvc" EDIT: šitais izskatās diezgan jēdzīgi: http://www.phpro.org/tutorials/Model-View-Controller-MVC.html Edited May 23, 2010 by briedis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 23, 2010 Author Report Share Posted May 23, 2010 Pag, ne, nedaudz nesaprati. Es nemācos MVC. Es mācos tikai klases. Tā taču var??? =D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Pag, ne, nedaudz nesaprati. Es nemācos MVC. Es mācos tikai klases. Tā taču var??? =D Nu skaidrs.. bet tad nav skaidrs, kas tev nav skaidrs? Nav skaidrs kur glabāt klases failu? Kur pašam ērtāk un loģiskāk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Nuuu ... vienkārši turi visas klases iekš viena foldera un standartizē failu nosaukumus , piem db.class.php , registry.class.php utt. utjp. Tad tev būs ērtāk pēc tam izmantot __autoload(). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 23, 2010 Author Report Share Posted May 23, 2010 Skaidrs. Viss kas bija vajadzīgs. =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts