Jump to content
php.lv forumi

Cena par gabaldarbu


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

Labi saprotu, ka šī tēma ir daudz reiz izrunāta, un arī esmu skatījies tajos atalgojuma mērītājos, kuri šeit ir likti, bet tā pat, kad pašam ir jāizšķiras par samaksu, kādu gribētu saņemt par konkrētu gabaldarbu, tad tā pat ir milzīgi neizlēmības sajūta. Varbūt jūs varētu palīdzēt un nosaukt aptuveno cenu par kādu jūs taisītu mājas lapu, kurā būtu zemāk minētās lietas.

 

// Teksts no klienta e-pasta

Jaunumi (Sākumlapa) - kā īsas ziņas(+ lai pie vēlēšanās var pielikt kādai kādu bildi)

Pasākumi - šeit kā Ventspilij, pa mēnešiem, paredzot iespēju pielikt arī kādu bildi. // domāts šis

Par mums - īss ievadteksts + kontakti ar mazu foto katram klāt + akur atrodas (ar karti)

Radošie kolektīvi - šeit vajadzētu paredzēt divas apakšsadaļas, zem vienas iet visi amatiermākslas kolektīvi kā linki, uz kura uzklikšķinot, atveras apraksts par kolektīvu dažas bildes, zem otras apakšsadaļas ies mūžizglītība (kursi, utt.)

Telpu īre, šeit ies kā linki Lielā zāle un ceriņu zāle un apakšā piedāvājums un cenu tabula

 

Parasti nav īpaši grūti izšķirties par cenu, bet šoreiz klientam ļoti interesē ekonomiski lēti to dabūt, bet man negribas lieki tērēt laiku par zemu cenu, tāpēc gribu kādu vienkārši subjektīvu viedokli no malas. Ā, dizains nekāds īpašais nav, bet kaskāde, protams, ir man pašam jāveido un kaut kādi atsevišķi mazi dizaina elementi arī. Protams, tas viss tiek darbināts caur administrācijas paneli, kurš arī ir jāizveido, un visa informācija ir pievienojama, labojama, dzēšama.

Edited by KarlisBa
Link to comment
Share on other sites

Es piedāvātu uzlikt open source cms (ir viens krājumā, ideāls šādiem projektiem), vienkāršu, bet elegantu dizainu, respektīvi, viss ir parastas HTML lapas, nu par kādiem 100 Ls būtu priecīgs. Man tas aizņemtu 8-10h. Protams, ja klients pēkšņi grib vairāk, piemēram, smukāku dizainu utt., tad jāskatās individuāli, tev kā profesionālim jāspēj saprast, ka visa lapa var būt lēti, bet viena klienta vēlme var būt 3x dārgāka par pārējo lapu, utt.

 

Jāskatās arī individuāli - ja klients prasa vizīti pie sevis, uzreiz jāierēķina klāt, utt.,

 

Galvenais, visu savilkt pa DETALIZĒTIEM punktiem.. viena no kļūdām, kapēc daudzi piedāvā lētas lapas (nerunāju par tiem, kas piedāvā sūdus), ir tas, ka sākotnēji nenovērtē apjomu un nesaprot savu piedāvājumu. Piemēram, ja pats kodēsi CMSu (kas varētu būt diezgan muļķīgs lēmums), paies nedēļas, kamēr klients varēs kaut ko lietot. Tam, kas uz to specializējas, savukārt, tas var prasīt dienas darbu, jo nekas nav jākodē, uzliek šablonveida dizainu, iemet iekšā saturu un parāda klientam, kā tālāk strādāt ar CMS. Otrais pat prasot lētāku cenu, nopelnīs vairāk, nekā pirmais.

 

Plus vēl der atcerēties, ka gandrīz vienmēr kādu brīdi pēc projektiņa palaišanas klientam kaut ko vajadzēs - pamainīt, pastāstīt, utt. Ja tas nav atrunāts tā, ka par katru tādu reizi ir jāmaksā, tad to arī jāpieskaita sākotnējai summai, maksa par servisu.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Nu pēc pieredzes varu teikt tā, ja tev maciņš būs pilns paņemsi letāk šo haltūru, īpaši uz viņu neiespringstot, otrs skaties kāds ir tavs kopējais noslogojums, ja tev laiks ir daudz, un darīt tā pat nav ko, tad mierīgi vari šādu darbiņu paņemt.

 

Ekonomiski lēti vienmēr visu ko var dabot, jautājums paliek ar to, kāda tam visam būs kvalitāte, ja par darbiņu visu saņemsi 50 Ls, protams, tu viņā nebūsi ieurbies līdz pamatiem, bet tikai virspusēji, ja pa attiecīgo darbu, haltūru jau sanāk 150 Ls, tad ir vērts padarboties, un naudas attiecība ir atkarīga no tā, cik ātrā laikā tu to spēj dabot visu gatavu. Teiksim, ja tev tas viss "bez klientu bremzēšanas un dažādām ambīcijām" aizņem teiktim 3 dienas, 8 stundas katrā vai varbūt vairāk, tad nebūtu jau slikta attiecība par 3 - 4 dienām, paņemt 150 Ls. Teiksim 100 Ls par to mini cms, un 50 Ls attiecīgi paredzamajiem dizaina elementiem, kaskādei. Protams, to vari arī darīt pa lētāku naudu, teiksim 100 Ls arī būtu ok. 50 Ls varētu ņemt tad, ja vari izmantot kaut kādu free standarta cms, ar max ieguldītu darbu pāris stundas, uzkodēt un aizmirst. Ta viss ir jāskatās, cik liels tas ekonomiskais jēdziens ir, kā arī kāds klients, citam liekas 100 Ls ir liela nauda, citam atkal liekas tīri ok, vesā mierā.

 

Protams, šis viss ir tikai mans subjektīvais viedoklis. Katram pašam galva uz pleciem. Lai veicas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...