Jump to content
php.lv forumi

Latvijas administratīvais iedalījums SQL


Rich Bitch

Recommended Posts

Ja gribi taisīt jauno Latvijas novadu sistēmu, tad atceries, ka ir - reģioni, novadi, apakš pagasti. Lielās pilsētas tādas kā Rīga, Daugavpils, Ventspils un vēl dažas nav ne zem viena novada, bet tās ir vienkārši pilsētas. Kad es te nesen taisīju šādu novadu plānu, tad, lai nebūtu problēmas ar šo lielo pilsētu atstumšanu, tad es vēl izmantoju arī vecos reģionus t.i Vidzeme, Kurzeme, Latgale, Zemgale. Teikšu gan, ka neesmu 100% pārliecināts vai šos apzīmējumus vēl teorētiski lieto, bet praktiski pārsvarā visi izmanto, tāpēc, pēc tā kā kartē ir iedalīti šie reģioni un arī jaunie novadi, tad es arī grupēju, kurš novads un lielā pilsēta zem kā ir.

Ja ir kādam, kas detalizētāk zināms, tad nebūtu par skādi padalīties ar šo informāciju, jo cik esmu pētījis un runājis ar citiem cilvēkiem, vēl jo projām neesmu pārliecināts vai manis iztēloto sistēmu reāli var pielietot bez starpgadījumiem un domstarpībām, jo pēc jaunajiem novadu mērogiem uz kartes daži ir daļa Vidzemē daļa Zemgalē un tur arī veidojās tās domstarpības, kurā daļā, tad likt.

Link to comment
Share on other sites

Latvijas vēsturiskie novadi, reģioni vai kā nu viņus tur sauc ir viena lieta un administratīvais iedalījums cita lieta. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā nav nekādas atsauces uz vēsturiskajiem reģioniem, un administratīvo novadu robežas, protams, nesakrīt ar šo vēsturisko reģionu robežām, ko var redzēt visspilgtāk attiecībā pret Daugavu, kur administratīvie novadi ir abās pusēs Daugavai, bet vēsturiskie reģioni nē.

Lietotāju ērtībai gan kaut kādu augstāku dalījumu nekā tagad esošie pāri par 100 administratīvajiem novadiem ir varbūt vērts pielietot, jo tuvu ne visi orientējas 100 vāvuļnieku izveidotajā jaunajā modelī, kā mēs intervijās Panorāmā savulaik varējām redzēt arī viņi paši šai modelī neorientējās.

 

Varētu uzskatīt, ka kaut kādā mērā administratīvi Latvija ir iedalīta šais vēsturiskajos apgabalos atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam, kur var redzēt no kā sastāv katrs vēlēšanu apgabals.

Rīgas vēlēšanu apgabals aptver Rīgas pilsētu;

 

Vidzemes vēlēšanu apgabals — Ādažu, Alojas, Alūksnes, Amatas, Apes, Babītes, Baldones, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Cesvaines, Ērgļu, Garkalnes, Gulbenes, Ikšķiles, Inčukalna, Jaunpiebalgas, Krimuldas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Līgatnes, Limbažu, Lubānas, Madonas, Mālpils, Mārupes, Mazsalacas, Naukšēnu, Ogres, Olaines, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Smiltenes, Stopiņu, Strenču, Valkas, Valmieras, Varakļānu, Vecpiebalgas novadu, Jūrmalas pilsētu un Valmieras pilsētu;

 

Latgales vēlēšanu apgabals — Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes novadu, Daugavpils pilsētu un Rēzeknes pilsētu;

 

Kurzemes vēlēšanu apgabals — Aizputes, Alsungas, Brocēnu, Dundagas, Durbes, Grobiņas, Kuldīgas, Nīcas, Pāvilostas, Priekules, Rojas, Rucavas, Saldus, Skrundas, Talsu, Vaiņodes, Ventspils novadu, Liepājas pilsētu un Ventspils pilsētu;

 

Zemgales vēlēšanu apgabals — Aizkraukles, Aknīstes, Auces, Bauskas, Dobeles, Engures, Iecavas, Jaunjelgavas, Jaunpils, Jēkabpils, Jelgavas, Kandavas, Kokneses, Krustpils, Neretas, Ozolnieku, Pļaviņu, Rundāles, Salas, Skrīveru, Tērvetes, Tukuma, Vecumnieku, Viesītes novadu, Jelgavas pilsētu un Jēkabpils pilsētu.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...