Sasa Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 pievienotajā bildē ir mana DB struktūra, nekas grandios nav, tomēr gribu pamatos izveidot lādzīgu DB, ja kāds var paskatās un vai vai tur ir kaut kāda loģika, un tā var turpināt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l27 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 1. Ražotājam arī vajadzētu klasifikatoru 2. Ja piegādātos un pārdotos daudzumus reģistrē atsevišķās tabulās, tad atlikumu izskaitļo no tām 3. vai visiem ir mērvienība gabali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 1.Ražotāja klasifikators būtu: Ražotāja Tabula: IDrazotajs un Nosaukums ? 2.Atlikums varētu importēt no citas DB pie kuras netieku klāt 3.Mērvienības ir m2 un m (ieviest lauku mērvienība) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l27 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 1. ražot. klasifikators ok. 3. parasti arī uztaisa klasifikātoru (id,name) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Vēl viens jautājums, kā varētu realizēt piesaistītos materialus? Tas varētu izskatīties tā ka ir materials un viņam piesaistās tie materiali kuri kā piemērs ir no līdzīgiem toņiem u.t.t vai kā savādāk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l27 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Tad jau vēl vajag pielikt krāsas lauku un klasifikātoru. Vēl vienā tabulā uzdot saistītās krāsas (id, KrasaId,SaistKrasaId) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 (edited) Sanāks kaut kas prātīgs, ja es to Saistmateriālu tabulu taisīšu balstoties un Materiala ID? Izskatītos šādi: SaistMateriali IDsaistMaterials, saistamaisMat (Materiala ID), piesaistamaisMat (Materiala ID) Edited October 26, 2009 by Sasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l27 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted October 27, 2009 Author Report Share Posted October 27, 2009 Labots DB shēmojums. Palikšu laikam pie tāda varianta PS. Jautājums par querijiem, ja pieņemsim es zinu MaterialaParametra tabulā materiāla ID (IDmaterials) es varu uzzināt pie kuras materiala Kategorijas pieder šis materials? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l27 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Par to var izlasīt: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts