renathy Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 <a href="/?sadala=skola"... 1) Kā īsti saprotams šis pieraksts - kad adrese sākas ar slešu? Ko īsti viņs paņem pirms ?sadala=skola kā adresi? 2) Un kā vajadzētu rakstīt, ja vajadzētu tekošai adresei pielikt ?sadala=skola, nu, ir piemēram xxx.php un jāpieliek xxx.php?sadala=skola? 3) Un kā vajadzētu rakstīt, ja vajadzētu tekošai adresei un visiem parametriem pielikt ?sadala=skola, nu, ir piemēram xxx.php?param1=val1¶m2=val2 un jāpieliek galā xxx.php?param1=val1¶m2=val2&sadala=skola? Paldies... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 1) tas nozīmē, ka saknes dokumenta noklusētajam dokumentam (parasti index.php) tiks padoti šie parametri. 2) Jā 3) Jā Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziedinjsh Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) www.tavsnosaukums.lv/index.php?sadala=skola jeb www.tavsnosaukums.lv/?sadala=skola index.php: <?php //shitais tev dabuus sadalas nosaukumu $sadala = (isset($_GET['sadala'])) ? $_GET['sadala'] : ''; //links un sadalu echo "<a href='index.php?sadala=skola'></a>"; //sadala vai sadalas if ($sadala=='skola'){ echo "Skola"; // un vai include "skola.php"; } ?> skola.php: <?php $xxx = (isset($_GET['xxx'])) ? $_GET['xxx'] : ''; echo "<a href='index.php?sadala=skola&xxx=kkas'></a>"; if($xxx=='kkas'){ echo "kkas"; //un vai include "kkas.php"; } kaut kā šitā tas viss notiekas.. protams tas ir viens no variantiem Edited October 26, 2009 by ziedinjsh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Tad man ir tā: localhost/Test - te ir tas saits ja es pielieku /?sadala=viens Tad tā /?sadala=viens pieliekās pie localhost...ja? Tad jautājums - kā vispār man uztaisīt, lai viņš iedomātops uz mana lokālā datora, ka Test ir tas pamatsaits, nev is localhost? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickys Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 neliec "/" priekšā Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Un ja man jau ir iedots projekts, kur ir visur / salikts priekšā. Kā man pielāgoties tam, ja projekts nestāv viss iekš localhost, bet gan iekš localhost/test Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziedinjsh Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 ja tev folderā test būs fails index.php tad tev tikai strādās /?sadala=viens.. index ir fails ko pārlūks atver bez linka spiešanas.. localhost/test/index.php?sadala=viens tad tu vari arī norādīt šādi localhost/test/?sadala=viens ja tev būs localhost/test/kkaads_cits_nosaukums.php?sadala=viens tad tev nestrādās localhost/test/?sadala=viens tu gribi lai tev pamat lapa ir localhost/test/ nevis localhost? ja nemaldos tad tur ir kkas ar serveri jādāra, bet to es nezinu.. varu ieteikt ko šādu :D - iekš localhosta uztaisi index.html failu un ieliec viņā šo: <meta http-equiv="refresh" content="0;url=test/"/> atverot localhost viņš tevi iemetīs test folderī :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziedinjsh Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Un ja man jau ir iedots projekts, kur ir visur / salikts priekšā. Kā man pielāgoties tam, ja projekts nestāv viss iekš localhost, bet gan iekš localhost/test visu pārliec uz localhost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Es nevaru visu pārlikt uz localhost, jo man ir arī citi projekti. Man laikam jāmēģina tā pārmešana uz Test folderi. Un droši vien, ka ar konfigurāciju to var, bet es ar nezinu kā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 taisi virtuālo hostu, tas dos tev papildus lokālo domēnu esošajam localhost, piem. localhost2 virtual host tutorial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 taisnība - virtualhosts palīdzēs. 1) uztaisi jaunu virtualhostu skola.localhost, norādi, ka tā direktorija ir [tava-www-foldera-adrese]\Test, piemēram 2) drošībai uzraksti notepad %WINDIR%/System32\drivers\etc\hosts , ievieto tur jaunu rindiņu 127.0.0.0 skola.localhost 3) turpmāk prasīsi http://skola.localhost - vērsies vaļā tieši Test folderis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts