BynB_BT Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 kaapeec man ieksh classes un funkcijas nestraadaa global $mainiigais? Piem: 1.php --> <? $mainiigais = "ddd"; ?> 2.php --> <? include "1.php"; class new_class { function aha () { global $mainiigais; echo $mainiigais; //neko neizvada } } ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Es klases nemāku, bet vienu gan zinu, ka nedrīks izmantot šādu variantu: <?php $mainīgais = 'bla'; ?> .... <?php klase ?> Visam ir jabūt starp vieniem php tagiem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 NEKLAUSI! NEKLAUSI GACHU! mainīgie ar īāš etc. strādās tikai ja php teu būs ekskluzīvi nokomplēts uz tavu code page, bet tu jau droši vien izmanto iso-... (en/western europe) nokompilēto *.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Gacha, muļķības, kods var atrasties starp dažādiem <?php ... ?> tagiem. BynB_BT, tev jautājums - tu klases instanci izveidoji, vai gadi, ka klases deklarācija pati visu izdrukās? T.b. aiz klases deklarācijas tev ir šāds kods: $t = new new_class; $t->aha(); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 (edited) Sorry, es sajaucu, šis bij tas ko itkā biju kaut kur dzirdējis: <?php class klase { .... ?> .... <?php .... } ?> php.net You can NOT break up a class definition into multiple files, or multiple PHP blocks. Bet labāk nerunāšu neko par to ko nezinu :) Edited August 24, 2004 by Gacha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 atbildot uz epastu. mazliet nesapratu tur domāto, bet, manuprāt runa iet par tā saucāmiem variable variables, e.g. $a=1; function b($txt) { echo $txt; } $izvadam='a'; echo $$izvadam vienlīdzīgs echo $a un rezultātā dod 1; $izvadam='b'; $$izvadam('izpildās funkcija "b"'); savukārt, apejot encodingus u.t.t. var definēt arī mainīgos ar ļoti strange nosaukumiem, piemēram ar speisiem un jautājuma zīmi (kaut gan ne vienmēr nostrādā): ${ un kā ? }=3; echo ${ un kā ? }; // 3 {} izmanto arī, piemēram, šādi (kaut gan arī ne vienmēr sanāk): echo 'Text '.$masīvs['elements'].' cits texksts'; vietā echo "Text {$masīvs['elements']} cits texksts"; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BynB_BT Posted August 25, 2004 Author Report Share Posted August 25, 2004 Juus mani laikam nesaprataat. es nodefineeju mainiigo vienaa failaa ($mainiigais = "dd";), bet otraa failaa ieksh klasses funkcijas ar global $mainiigais; nevar to mainiigo dabuut... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 25, 2004 Report Share Posted August 25, 2004 (edited) Visu mēs saprotam. Drīzāk tu kautko nesaproti. Man šitā viss strādā: 1.php <?php $mainiigais = 'ddd'; ?> 2.php <?php require_once('1.php'); class new_class { function aha () { global $mainiigais; echo $mainiigais; } } $buu = new new_class; $buu->aha(); // izvada 'ddd' ?> Edited August 25, 2004 by bubu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted August 25, 2004 Report Share Posted August 25, 2004 echo '<pre>'.print_r($GLOBALS,1).'</pre>'; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts