Planktons Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 (edited) Esmu iestrēdzis vienā vietā ar query izvilšanu no db. Man ir 2 tabulas: 1. | ID | inviter | target | date | status| <<ši ir lietotāj saukņu tabula 2. |ID |username | password | email | utt.. << lietotāj pamat info tabula Jautajums vai ir iespējams izvilkt konkrēta lietotāja username no 2. tabulas baltosties uz 1. tabulu?? Piemērs: tabula 1 | ID | 1 | 3 | 0000-00-00 | 1 | | ID | 2 | 1 | 0000-00-00 | 1 | tabula 2 | 1 | juris | 1234 | juris@kkas.lv | utt.. | 2 | andris | 1234 | andris@kkas.lv | utt.. | 3 | nauris | 1234 | nauris@kkas.lv | utt.. Vai ir iespējams ar vienu mysql_query dabūt informāciju no 2 tabulas par 3 un 2 lietotāju 1 tabulā? Esmu nopietni sašutis jo nenāk idejas galvā kā to izdarīt pēc iespējas mazāk resursu ēdošu, un tajāpašālaika iespējamu. Jau nakti sēzu un domāju >.< ... Butu vēlams sagaidīt gatavu "SELECT... ", vai vismaz kaadu produktīvu ideju. Jau iepriēkš paldies. Edited September 14, 2009 by Planktons Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Visvienkāršākais JOIN's - http://datubazes.wordpress.com/2008/02/25/inner-join/ SELECT tabula2.username FROM tabula2 JOIN tabula1 ON tabula2.id = tabula1.inviter Nevajag sašust, bet vajag SQL pamatus palasīties (grāmatu veikalā nopirkt, vai tutoriāļus internetā pameklēt) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raabis Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Visvienkāršākais JOIN's - http://datubazes.wordpress.com/2008/02/25/inner-join/ SELECT tabula2.username FROM tabula2 JOIN tabula1 ON tabula2.id = tabula1.inviter Nevajag sašust, bet vajag SQL pamatus palasīties (grāmatu veikalā nopirkt, vai tutoriāļus internetā pameklēt) hmmm...es izveletos LEFT JOIN vai INNER JOIN, varbut ari var bez LEFT vardina pirms JOIN, neesmu meginajis.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts