gurkjis Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 man nesanāk izveidot izkārtojumu ar šādām prasībām: headeris un footeris: platums 100%, augstums fiksēts, pozīcija fiksēta, headeris viewporta augšā, footeris apakšā kreisā kolonna: platums fiksēts, augstums dinamisks - aizpilda brīvo vietu starp headeri un footeri labā kolonna: platums aizpilda brīvo vietu, ko atstāj kreisā kolonna, augstums -aizpilda brīvo vietu starp headeri un footeri kolonnu child div elementiem jāprot izstiepties visas kolonnas augstumā. izveidoju divus variantus - vienu ar tabulu un otru ar diviem. Tabulas variantā problēma tāda, ka child elements neprot izstiepties šūnas augstumā, kā arī uz dažādiem browseriem savādāk renderējas. Divu variantā kolonnu divi neprot aizpildīt brīvo vietu starp headeri un footeri; tiem uzlikts 100% height, tāpēc stiepjas pāri footerim. kā man šito dabūt gatavu ? varbūt kāds ir veidojis dizainu ar šādu izkārtojumu ? Iespējams, ka to var panākt ar freimiem, bet tas būtu tizli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohmygod Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Vari man pateikt - ko nozīmē pozicionēt footer divu ar absolute, bottm 0px.? liec relatīvi aiz pārējiem diviem un būs viss kedā Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 (edited) Un kāpēc tev vajadzīgs, lai child elements būtu tik pat augsts kā parent? Man šķiet, ka tu tur kaut ko ne tā esi izdomājis :) Edit: http://innonesen.se/test/l-9/ Edited August 21, 2009 by marcis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted August 21, 2009 Author Report Share Posted August 21, 2009 ohmygod: absolute bottom 0 nozīmē footeri novietot viewporta apakšējā malā. Man vajag, lai viss lapas saturs ietilptu vienā ekrānā, bez skrollbariem. Skrollbari būs labo un kreiso kolonnu child diviem. kā tas ir - relatīvi ? Kā kolonnas zinās, cik daudz izstiepties, lai aizpildītu brīvo augstumu starp headeri un footeri ?.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohmygod Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 kreisā kolonna: platums fiksēts, augstums dinamisks - aizpilda brīvo vietu starp headeri un footeri hmz, no šitā nu nesapratu, ka tev vajag, lai lapa nav skrollējama. Jebkurā gadījumā tev tur viss konkrēti līks. Marcis iedeva ideālu piemēru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted August 21, 2009 Author Report Share Posted August 21, 2009 (edited) te skice, apskaidrībai. mārča variants derēs, ja kreisajā kolonnā childs mācēs izstiepties pa atlikušo brīvo augstumu. edit: labi, laikam būs vienkārši jāieliek fiksēts augstums kolonnām, ar iespējamību,ka visa lapa jāpaskrollē,lai redzētu footeri. nebūs precīzs rezultāts, bet līdzīgs. edit: sanāca ar tabulu. Tikai uz <= IE7 kaut kas gļuko ar augstumiem. paste.php.lv Edited August 21, 2009 by gurkjis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts