Jump to content
php.lv forumi

Unikālo apmeklētāju skaitītājs


Sliipeetais

Recommended Posts

es personigi ieteiktu izmantot db.

ieraxtam katru apmeklesanas (hit) IP db un tad varam iegut jau divus parametrus

kopējo hit skaitu un varam atlasīt arī nevienādās IP un iegūt hostus.

var arī pielikt datumu un tad var atlasī arī tekošās dienas vai vakardienas apmeklējumus tā var improvizēt cik vien tīk :blink:

Link to comment
Share on other sites

Nu tu jau pats principaa arii esi atbildeejis uz uzdoto jautaajumu.

 

Proti, weblapas apmekleetaaji, kuriem ir kopiiga IP ar citiem lietotaajiem (tiek izmantots proxy (sheit veel var skatiities X_FORWARDED_FOR t.i., ja proxy serveris shaadu headeru padod (biezhaak gan korporatiiva rakstura firmaas izmantotie to nedara/nepadod) no kaadas IP ir reaalais klients vai ir teiksim NATs/VPNs utt utpj) un nav iespeejams izveidot cookijus. sho unikalitaati sabeidz.

 

Bet nu taa standarta variants vareetu buut shaads.

chekojam vai ir cookijs (vai var izveidot cookiju) un skatamies DB vai no shaadas IP ir bijis apmekleejums (un vai ar identisku vai unikaalu cookija hashu/identifikatoru) vai arii vienkaarshi ieliekam DB vai logfailaa jaunu ierakstu kuru veelaak pie unikaalo atselekteeshanas atsijaajam.

 

No otras puses nezvai ir ljoti liela jeega lauziit galvu par iipashi unikaaliem apmekleetaajiem, bet izmantot kaadu jau esoshu counter servisu, kuri arii tepat Latvijaa ir diezgan gana.

Link to comment
Share on other sites

No otras puses nezvai ir ljoti liela jeega lauziit galvu par iipashi unikaaliem apmekleetaajiem, bet izmantot kaadu jau esoshu counter servisu, kuri arii tepat Latvijaa ir diezgan gana.

A mosh cilveeks pats sadomaajis taadu uztaisiit? :)

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs.

 

Nopētīju, ka SpyLog skaitītājs izmanto cookies (t.i., tie, kam cookies nestrādā, paliek nepieskaitīti) un nemaz nav slikti, visi lieto un priecājas.

 

Turpinot jautājumu par skaitīkļiem - kā iespējams aprēķināt vispārējos apmeklētājus (apmeklētājus no brīža, kad ievietots skaitītājs)? Es te palauzīju galvu un nācu pie secinājuma, ka visi šie vispārējie skaitītījumi ir diezgan liels māņs, jo, ja kopā tiek skaitītas visas ip adreses, kas skaitītāju jebkad ielādējušas (uhh, kas par kaudzi ar datiem), tad tie apmeklētāji, kuriem ir mainīgā ip, tiek pieskaitīti vairākas reizes.

Link to comment
Share on other sites

Nu pag taajau var iekrist depresijaa :)

Bet kaa piemeeram shaadaa gadijumaa kad pie viena datora pieseezhas cits lietotaajs (tb e-kafees u.c. liidziigaas iestaadees tad 10-20 personas pie viena verkja pieseezhas dienaa un ja nu atver to pashu lapu)? IP, cookiji utt viss ir viens, bet apmekleetaajs tachu cits =] un vinju njem un nepieskaita..

 

Liela dalja sisteemu pie tam skaita nevis lietotaajus bet itkaa unikaalus apmekleejumus (visits), kas var veidoties arii no viena lietotaaja - proti ja lietotaajs apmeklee lapu no riita un apmeklee vakaraa - tie jau ir divi apmekleejumi dienas robezhaas (shii pauze var buut dazhaada 30min - 1h - .. shaada opcija ir pat logu analizatoriem)

 

Visas skaitiishanas sisteemas dod tikai aptuvenu statistiku un kuru gan iipashi satrauc 10-100 lietotaaji vairaak vai mazaak. Kur tiek atnjemts tur citur atkal tiek pielikts..

 

Pie kam statistika vairaak tiek vaakta biznesa vajadziibaam, lai vareetu izdariit kaadus secinaajums utt un tur jau ir tendence un veelme lai skaitlji buutu lielaaki :)

 

Bet teoreetiski ja gribi tieshaam unikaalus lietotaajus (un taadus kurus patiesi saista attieciigais resurs/webvieta (piem kaa shis forums)) tad lapa ir jaataisa ar regjistreeshanos un autorizaaciju, bet tas der tikai comunity tipa lapaam jo vienkaarshaa info weblapaa neviens neregjistreesies..

Link to comment
Share on other sites

Tiko ienaaca praataa ideja, ka var meegjinaat arii apmekleetaajus atshkjirt peec REMOTE_ADDR, HTTP_X_FORWARDED_FOR, user agent un izshkjirtspeejas kombinaacijas. Ja tiek lietots MSIE iespeejams vel siikaaku info kaa atshkjirt lietotaajus var ieguut ar VBScript. Protams, arii tas nedod nekaadus preciizus datus.

Link to comment
Share on other sites

Tiko ienaaca praataa ideja, ka var meegjinaat arii apmekleetaajus atshkjirt peec REMOTE_ADDR, HTTP_X_FORWARDED_FOR, user agent un izshkjirtspeejas kombinaacijas.

 

Jā, tā ir laba ideja. Taču tam ir viens mazs mīnuss - stipri palielinās uzglabājamo datu apjoms (es taču esmu skops, ne?).

Edited by Sliipeetais
Link to comment
Share on other sites

Nu tu jau vari glabāt tikai hashu no tiem datiem (-; Teiksim, ja izmantosi 128bitu hashu, tad jau tev ir potenciāla, teorētiska iespēja atpazīt ~3 * 10^38 unikālos lietotājus... (kādam laikam varētu pietikt (-; )

 

Ū jā, pietiktu gan. Taču galējībās arīdzan nevajag aiziet :).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...