Jump to content
php.lv forumi

eveikals


tomaac

Recommended Posts

Es saredzu divus variantus:

1) Gatavs, atstrādāts CMS, kurā patiešām ir 20 h darba. Tad tā lieta iet un 200 Ls ir OK. Klients saņem to, ko saņem un pats var apgūt.

2) Otrs variants ir e-veikala izstrāde pēc īpašām vajadzībām - prasību saskaņošana, darbs ar klientu, dizains, pielāgošana, speciālie moduļi, utml. Te diez vai 200 Ls segs pat pašizmaksu.

 

Šodien rādās, ka 90% klientu pietiek ar 1. variantu. Jo ebiznesā metas daudzi tādi, kuriem pietiek ar elementāra kataloga fīčām.

 

Es neriskētu tādus piedāvāt bez mērķa līdzīgu risinājumu pārdot vismaz 5 - 10 klientiem, kad jau sākas pelnīšana. Respektīvi, 5 reizes piedāvāt gatavu, universālu risinājumu, nevis piecas reizes dažādus individuālos risinājumus. Klients izvēlas gatavu risinājumu ar noteiktām iespējām.

 

Mans ieteikums ir pārdomāt cenu un darbību ilgtermiņā - tad arī būs skaidrs, vai 200 Ls ies cauri vai nē. Var arī pa 100 Ls + abonēšanas maksa. Var arī pa 50 Ls uzinstalēt drupālu/joomlu + moduļus. Var arī pa velti to izdarīt. Kāpēc ne? e-shopu fīčas ir standartizētas, CMSi ir daudzi, raugoties no klienta viedokļa, tik tiešām nav vajadzīgs taisīt jaunu sistēmu katram klientam.

 

Ieteiktu 200 Ls gadījumā tā arī fokusēties uz to, ka klientam būs jāizvēlas no pieejamā - tādā gadījumā arī programmētājs nebūs pārstrādājies, visi būs apmierināti. Problēmas var rasties tad, ja programmētājs piekritīs pārlieku lielam darbam (dizains, modifikācijas, u.c.)

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Mr.Key - Drupal nav vērts likt par 50 Ls, pat ja tas būtu darbs max 5 stundām. Kāpēc? Nu gluži vienkārši - cena ir cena, ir kaut kāda minimālās robežas, kas ietver sevī jēdzienu - uzcept klientam gatavu mājaslapu ar fīčām (kā šeit - e-veikala "fīčiņas"). Vajag cienīt savu profesiju.

Bet visticamāk, ka topika autors domāja 200 Ls kopā - ieskaitot dizainu. Šeit "nemec" iespējams būs pārpratis.

Lai gan, tagad krīze kāpēc nē! Vai mums ir kāds aizliedzis nolaisties līdz Indonēzijas līmenim? Tur tak ir sala - Java - eleganti vai ne?

Link to comment
Share on other sites

Web Developer - tas ir mazliet savādāk, kā tu saki. Protams, sava profesija ir jāciena, bet ja runa iet par gatava risinājuma uzinstalēšanu un dizaina templeita pielikšanu, es nesaprotu, kāpēc tas nevar būt 50 Ls? Esmu gatavs katru dienu uzlikt pa saitam pa 50 Ls.

 

Tajā pašā laikā modifikācijas var izmaksāt 100, 200 un 500 Ls.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Mr. Key - gatavajiem risinājumiem ir jātūlko vēl uz latvisko klienta puse.

Protams tūlkot var pasūtūitājs, bet tajos failos tūlkojumu viņš nerakstīs.

 

200 ls būtu tiešām adekvāta cena open source projekta uzlikšanai ar gatavu dizainu un moduļu pielikšanu un tūlkošanu...

 

 

nemec varbūt tiešām varētu uzņemties šo darbu, ja pasūtītājam apmierina gatavs risinājums ... tas būtu tāds pilotprojektiņš, un tad abas puses varētu uzrakstīt kas un kā notika ... :)

Edited by Klez
Link to comment
Share on other sites

Kaitnieks - te jau visi saka nemec - ģēnijs - lai uztaisa šo projektu viņa prognozētajās stundās! ;) Bet ir jāizdomā kaut kas, gadījumā, ja nu viņš neiekļaujas paša nosauktajās stundās. Vai nu viņam būs jāiet ar bārdas putām uz sejas uz Stockmann sieviešu nodaļu pakaļ sieviešu biksītēm vai kas tamlīdzīgi ekstravagants! ;)

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka varētu piedāvāt variantu pa 200Ls. Tas būtu jau gatavs risinājums. Ja klientu apmierina veikala pamatfunkcijas un nevajag nekādas īpašās fīčas, tad šāds variants ir perfekts gan programmētājam, gan veikala pircējam.

 

Bet par šiem 200Ls neveiktu papildus funkcionalitātes programmēšanu, tas ir ļoti par maz :P

Link to comment
Share on other sites

Par to arī ir runa Kasspars - visi uzskata šeit, tai skaitā es, ka mierīgi var piedāvāt gatavu risinājumu, vai tas būtu opensource vai paša ražots, bet bez modifikācijām, izņemot standarta konfigurācijām. Nu tad tās konfigurācijas un uzstādīšanas, tai skaitā maksa par produktu (ja savs), varētu būt arī tie 200 Ls, jo neaizmirsīsim, ka vēl ir tādas lietas, kā css, dizains, kas arī tiek iekļauti tai cenā.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...