Jump to content
php.lv forumi

izvēlēties lietas atkal un atkal nepārlādējot lapu


ray

Recommended Posts

man būtu vajadzīgs uztaisīt vienu lietu, bet nu nekādīgi nevaru izdomāt, kā lai to realizē, tāpēc varbūt kāds var pateikt kā to izdarīt vai vismaz kur kko līdzīgu var atrast (ja google.lv, tad apmēram pēc kādiem keywords meklēt).

 

Tātad vajadzīga sekojoša lieta.

1) Datu bāzē ir tabula ar kategorijām - plastmasa, alumīnijs, papīrs utt. (id, nosaukums)

2) Tālāk citā tabulā glabājas lietas, kas pieder pie šīm kategorijām - dakšiņa, karote, šķīvis, krūze utt (id, nosaukums, bilde, kategorijas_id)

3)Lietotājam uzspiežot uz kādas no kategorijām parādās lietas, kas atrodas zem šīs kategorijas.

4) tālāk izvēloties kādu no šīm lietām, tā lapas augšējā stūri (vai kkur citur, bet tas nav šobrīd svarīgi kur), parādās pie saraksta, kur ir izvēlētās lietas.

5) Kad lieta ir izvēlēta, tad lietotājs atkal var nonāk pie 4 punkta un tā tas cikls turpinās, kamēr lietotājs ir izvēlējies visu ko grib un cik grib.

 

Lapa nedrīkst pārlādēties, kā arī lietotājam ir iespējams dzēst no saraksta, kādu no savām izvēlētajām lietām.

 

Cerams, ka domu sapratāt.

Edited by ray
Link to comment
Share on other sites

Ar js izveido masīvu, kurā glabāsies izvēlētie objekti.

Kad nospiež uz kategorijas ar ajax ielādē kategorijas sarakstu.

Kad nospiež pievienot kādu lietu ar ajaxu aizsūta ka lieta tiek pievienota un sessijās saglabā, tad pēc tās lietas id pievieno js masīvam un tāpat arī lietu vizuāli ievieto attēlošanai

Kad nospiež lietu izdzēst ar ajaxu aizsūta un no sesijas izdzēš lietu, tad pēc lietas id izdzēš to no js masīva, kā arī izdžēš tās attēlojumu.

 

Var arī js masīvu netaisīt, bet pēc lietas pievienošanas un lietas izdzēšanas no servera atsūtīt sarakstu ar visām pievienotajām lietām un tad veikt tā attēlošanu.

Link to comment
Share on other sites

Vari uzmest aci šim:

http://www.thewojogroup.com/simpleCart/

Tajā viss notiek tikai caur JS nepārlādējot lapu. Pašā sākumā tiek ielādēts viss saraksts (ja saraksts ir liels, tad, iespējams, labāk saraksta ielādei izmantot AJAX) izvēlētās lietas tiek saglabātas cookijā - tādēļ nosubmitojot vissas izvēlētās lietas ir pieejamas kā $_COOKIE masīva elementi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...