pilots Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Vēlos izveidot savu epastu zem sava domēna, proti, vards@mansdomens.lv un kā epasta vietu izmantot google apps pakalpojumu. Bet par skādi jau otro reizi pēc 48 stundu gaidīšanas saņemu googles vadības panelī ziņojumu: Izskatās, ka jūsu domēns ir konfigurēts nepareizi Tātad, par visu pēc kārtas. Domēns ir no nic.lv, tika palūgts, lai šim domēnam epastus pārvirza uz mana hostinga ip adresi iekš godaddy. Rezultāts MX Record Lookup: (attēls) Searching for mansdomens.lv MX record at m.root-servers.net [202.12.27.33]: Got referral to NSZ2.NIC.lv. (zone: lv.) [took 188 ms] Searching for mansdomens.lv MX record at NSZ2.NIC.lv. [92.240.64.2]: Reports mail.mansdomens.lv. [took 308 ms] Response: Domain Type Class TTL Answer mansdomens.lv. MX IN 1800 mail.mansdomens.lv. [Preference = 10] lv. NS IN 1800 ns-lv.ripe.net. lv. NS IN 1800 ns.uu.net. lv. NS IN 1800 nsz2.nic.lv. lv. NS IN 1800 nsz.nic.lv. lv. NS IN 1800 sunic.sunet.se. mail.mansdomens.lv. A IN 1800 xxx.xxx.xxx.xx (hostinga ip adrese) nsz2.nic.lv. A IN 1800 92.240.64.2 nsz.nic.lv. A IN 1800 91.198.156.4 Tālāk, uz hostinga (godaddy) ir dzēsti esošie mx ieraksti un pievienoti, kā prasīts google apps, rezultāts: Un pēc šī visa joprojām epasti nestrādā. Google pēc 48 stundu pārbaudēm ziņo, ka nav konfigurēts kā nākas. Kur varētu būt problēma, kādam ir pieredze bijusi ar epastu veidošanu uz google apps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Vai tu esi domēnu validējis googlē? Rrespektīvi viņi lūdz, lai Tu uztaisi domēna ierakstu tjipa sjhfjashgfjksadgfkasghfd.tavsdomens.lv , lai pārliecinātos, ka Tu esi tiesīgs labot DNS ierakstus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted August 29, 2008 Author Report Share Posted August 29, 2008 Validāciju veicu augšuplādējot uzģenerēto html failu. Es pat saprast nevaru kur ir problēma - vai godaddy, vai nic, vai google pusē.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted September 15, 2008 Author Report Share Posted September 15, 2008 Sveiki, vēlreiz! ;) Joprojām neesmu ticis ar šo problēmu galā, bet gribētu šo tematu papildināt ar pāris faktiem. Varbūt tomēr izdosies kādam pakomentēt. :) Iepriekšējie screenshoti joprojām ir "svaigi", tādēļ, variet arī ņemt vērā tos. Iepriekš 50/50 domāju, ka vaina ir vai nu nic.lv pusē vai godaddy. Tomēr nedaudz papētot šo lietu, lūk, ko noskaidroju: Lasot pods.lv ievēroju, ka autoram ir epasts gluži kā es šobrīd cenšos izveidot zem google. Apskatoties pods.lv mx lookup uzzināju, ka arī tam situācija ir akurāt tāda pati kā man. Lūk, varam salīdzināt: Identiska ir daļa par epastiem (tā es to vismaz saprotu). No domēna MX iet uz ???.domens.lv, tālāk no ???.domens.lv iet A ieraksts uz ip. Manā gadījumā no domēns.lv MX uz mail.domēns.lv, tālāk mail.domēns.lv uz ip adresi. Tad nu es vairāk sliecos uz to, ka neesmu pareizi konfigurējis kaut ko godaddy dns settingos. Pievienoju bildi ar dns konfigurāciju: Vai nav tā, ka tas mail ieraksts ir jāmaina (ja tā, tad uz ko?) / jādzēš.. ? Padalieties ar padomiem, lūdzu. Paldies! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 tu tak esi visas adreses aizkraasojis... izstaasti kam uz kurieni jaaresolveejas lai mees varam kaut ko meeginaat paarbaudiit. citaadi nav jeegas no tavaam bildeem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted September 15, 2008 Author Report Share Posted September 15, 2008 Es pasniedzu maksimāli visu, ko varēju atļauties. Arī lookup rezultāti ir šeit. Aizkrāsotais domēns visur viens un tas, ip arī. Domēns pats strādā. No googles epasta vēstules varu izsūtīt, saņēmējam uzradās kā no epasts@mansdmēns.lv, bet saņemt neko nevaru. To arī uzrāda google apps, ka MX iestatījumi neesot kārtībā. Ja ir idejas, ko es vēl varētu pārbaudīt, tad iesakiet un nopublicēšu rezultātu. Redz, es nekad šādu lietu neesmu darījis un iespējams daudzi no jums tāpat. Varbūt vismaz kāds var pateikt vai teorētiski viss ir pareizi, vai nav kaut kur kaut kas lieks.. jebkuri ieteikumi laipni gaidīti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 http://bildites.lv/images/t9jmugwmvm10x8j4cfo.gif Man izskatās ka mx ieraksts padots uz subdomēnu, subdomēns uz ip un ar to arī cikls beidzas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 bez domēna zināšanas neko tev palīdzēt nevarēsim. nevaram neko nočekot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted September 16, 2008 Author Report Share Posted September 16, 2008 Ko gan es vairāk varu pārbaudīt pat zinādams domēnu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 pilots, kas uz kurieni resolveejas .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 Hm, es, ja godīgi nesaprotu jautājumu - "kas uz kurieni resolveejas". No offence, vienkārši neesmu ar šīm epastu lietām ņēmies, vēljovairāk klāt ņemot google apps. Klez (vai jebkurš cits, kas šo lietu saprot), ko un kā man vēl papildus pārbaudīt? Rezultātus / screenshotus nopublicēšu. Labprāt uzklausīšu jebkādus ieteikumus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 nu piemeeram: tavsdomeins.lv ip = 1.2.3.4.5 google aps servera ip = 5.4.3.2.1 (tas uz kurieniim vajag lai resolveejas tava domeina mails ) tava domeina dns ierakstam jaanoraada ka MX = 5.4.3.2.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Sakarā ar to, ka man nav īpaši ko slēpt, tad redz, kā izskatās mana aleksejs.id.lv domēna vconfigs, kas bez problēmām darbojas ar google apps. aleksejs.id.lv. A 1 86400 195.13.187.5 aleksejs.id.lv. MX 5 86400 alt1.aspmx.l.google.com. aleksejs.id.lv. MX 5 86400 alt2.aspmx.l.google.com. aleksejs.id.lv. MX 1 86400 aspmx.l.google.com. aleksejs.id.lv. MX 10 86400 aspmx2.googlemail.com. aleksejs.id.lv. MX 10 86400 aspmx3.googlemail.com. aleksejs.id.lv. MX 10 86400 aspmx4.googlemail.com. aleksejs.id.lv. MX 10 86400 aspmx5.googlemail.com. aleksejs.id.lv. NS 1 86400 ns1.eu.editdns.net. aleksejs.id.lv. NS 1 86400 ns1.us.editdns.net. aleksejs.id.lv. NS 1 86400 ns2.eu.editdns.net. aleksejs.id.lv. NS 1 86400 ns2.us.editdns.net. aleksejs.id.lv. NS 1 86400 ns3.us.editdns.net. aleksejs.id.lv. TXT 1 86400 v=spf1 include:aspmx.googlemail.com -all pasts.aleksejs.id.lv. CNAME 1 86400 ghs.google.com. www.aleksejs.id.lv. A 1 86400 195.13.187.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts