KarlisBa Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Sveiki! Esmu redzējis vairākām adresēm, ka ir "charset=utf8" un rādās latviešu burti jeb mīkstinājum zīmes un garumzīmes, bet, kad es uzlieku kādam savam skriptam, tad to vietā rādās "?" zīme. Kāpēc tā? Līdz šim samierinājos ar "charset=windows-1257", bet tagad ir viens darbiņš, kuram ir obligāti pieprasīts "charset=utf8" kodējums. Kā panākt, lai arī ar "charset=utf8" rādītos mīkstinājum zīmes un garum zīmes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Nu, jāsāk ar to, ka jāsaglabā visi faili UTF8 kodējumā (bez BOM). Un no datubāzes jānolasa dati UTF8 kodējumā (un protams arī šajā kodējumā tie tur ir jāglabā). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlisBa Posted August 25, 2008 Author Report Share Posted August 25, 2008 Jā, bet ja es gribu, piemēram, vienkāršā html skriptā uzrakstīt vārdu "Komentrās", tad man tas vārds ir jāsaglabā db, lai viņš tur ar visām zīmēm parādītos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Nā, tev tas fails ir jasaglabā UTF8 kodējumā un attiecīgi jāuzstāda ... <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8;" /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Un otrs, jāpaskatās ar kādu content-type headeri serveris to lapu servē. Ar Firefox to var redzēt (mož ar kāda plukkin palīdzību - neatminos) vai arī ar wget Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts