Jump to content
php.lv forumi

salīdzina ar db


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

 

Nevaru visu laiku tikt galā ar vienu lietu visu, ko, ko zināju izmēģināju. doma tāda, ka datubāzē tiek ievadīts piemēram vārds "start". Tad...

 

if ($izvelk_db == start)
{
  echo "kaut kas..";
 }

// ja tāds vārds nav db attiecīgajā tabulā, tad ir else

else 
{ 
  echo "kaut kas cits...";
}

Man viņš jebkurā gadījumā izmet "else", un tur ir tā problēma kā lai precīzi salīdzina ar db un ja tur ir tāds vārds, tad parāda to if, bet ja nav, tad aizmet uz else. Doma tāda, ka tas vārds start tiek ik pa laikma izdzēsts, kad būtu jāparādās "else" un atkal ierakstīts db, kad būtu jāparādās "if" saturam.

 

Tad jautājums tāds, kas būtu aiz

 

$izvelk_db

 

Jāraksta, lai viņš izvilktu to vārdu un salīdzinātu vai tāds ir? Ceru, ka sapratāt domu.

Link to comment
Share on other sites

Nu doma ir tāda. Vēlviens piemērs.

 

$izvelk_db = "SELECT status, id FROM test_status";

 

Doma tāda, ka tas mainīgais izvelk no datubāzes vārdu start ja tur tāds ir, bet ja nav, tad ir else efekts, bet kur ir problēma? Kā pariezi izvilkt, jo jeb kurā gadījumā viņš man rāda else variantu.

 

Tas, ko es prasīju ir kā pareizi viņu izvilkt no db, lai spētu salīdzināt? Nu doma vienkārša man vajag, lai viņš salīdzina vai tāds vārds ir datubāzē ja ir tad rāda vienu ja nav, tad rāda otru. Nu apmēram domu sapratāt?

 

P.S Likt pēdiņās to start jau mēģināju...

Link to comment
Share on other sites

$izvelk_db tev satur tikai SQL kveriju.

Lai dabūtu pašus datus no datubāzes (to, kas glabājas tavās db tabulās) vajag šo kveriju izpildīt. To dara ar mysql_query funkciju. Un, piemēram, ar mysql_fetch_row funkciju dabū datus no SQL kverija rezultātiem.

Tavā gadījumā vajag lietot citu kveriju: "SELECT status, id FROM test_status WHERE status='start'" (ja pareizi tevi sapratu, ka tu gribi atrast tabulas ierakstu(s) kurā status lauks satur stringu "start").

Šāds kverijs tev atgriezīs visus tabulas ierakstus, kuri atbilds WHERE nosacījumam (status='start'). Var gadīties, ka neatgriezīs nevienu rindu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...