parastsLietotajs Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 labdien, es nesaprotu, kaa es visus vajadziigos datus varu dabuut vienaa rindaa ja piem. man ir tabula things things_id [pk] | name piem. 1 | Galds 2 | Kresls 3 | Siena options options_id | things_id [fk] | name | value piem. 1 | 1 | kaju_skaits | 4 2 | 1 | koka_tips | ozols 3 | 2 | kaju_skaits | 4 4 | 2 | koka_tips | berzs 5 | 2 | platums | 100 6 | 3 | biezums | 20 7 | 3 | krasa | zala 8 | 3 | tapetes | nav 9 | 3 | augstums | 5 utt kaut kur arii ir ieprieksh nodefineets, kaadi lauki ir katrai lietai ja es tagad gribu visus datus par, piem., sienu, tad man jaaraksta 4 Joini? vai kaa savadaak? 4 joini buutu slikti laika, jo ja piemeeram man buus 100 lauki (optioni), tad tas selects buus nenormaals Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Pirmkārt: tev db struktūra ir greiza. Options vajag dalīt divās tabulās. option_type ( type_id | name ) option_values ( value_id | thing_id | type_id | value ) Otrkārt: kāpēc tas ir vajadzīgs "vienā rindā"? Kāpēc nevari iztikt ar selektu, kurš atgriež vairākas rindas - uz katru rindu pa vienam optiona tipam, un tad php pusē izcikloties cauri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parastsLietotajs Posted June 8, 2008 Author Report Share Posted June 8, 2008 Pirmkārt: tev db struktūra ir greiza.Options vajag dalīt divās tabulās. option_type ( type_id | name ) option_values ( value_id | thing_id | type_id | value ) Otrkārt: kāpēc tas ir vajadzīgs "vienā rindā"? Kāpēc nevari iztikt ar selektu, kurš atgriež vairākas rindas - uz katru rindu pa vienam optiona tipam, un tad php pusē izcikloties cauri. datubaaze ir ok, es uzrakstiiju saiisinaato variantu. ja gribi ielikshu visu ER diagrammu (nelikshu, jo man ir slinkums paarziimeet uz datora) to vajag, ja piem. man vajag 10 lietas (ar vienaadiem optioniem) t.i. galds_1 galds_2 galds_3 utt galds_10 tad man kopaa sanaaks 2 (opcijas) * 10 (galdi) rindas utt vai arii es rakstiishu ciklu, kursh iet caur visiem galdiem, ar selektu, kursh atgrieziis vairaakas rindas ar optioniem. bet tas kaut kaa neizskataas smuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 ja pareizi sappratu, tad skaties uz group_concat() pusi... // MySQl funkcija ... // Link to comment Share on other sites More sharing options...
parastsLietotajs Posted June 8, 2008 Author Report Share Posted June 8, 2008 ja pareizi sappratu, tad skaties uz group_concat() pusi...// MySQl funkcija ... // labs plds Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts