Jump to content
php.lv forumi

Linux


Gacha

Recommended Posts

Man beidzot vajadzetu piekjerties pie Linuxa, bet nezinu ar kuru labak izveleties. Vinju ir daudz un katrs man saka ka vinjejais esot labaaks.

 

Pats tagad pamocijos ar Linux Gentoo, bet taa uzstadishana man ir par sarezhgitu sakumam, bet man nez kapec vinjsh baigi patiik.

 

Vel man ieteica Debian, bet man atbaida vinju majaslapa, kaut ari tam nemaz nav nozimes.

 

Pasakiet ludzu, ko man izveleties, lai varetu sakt macities!!! :o

Link to comment
Share on other sites

Nu shelli man jau tagad ir veseli 3. 2 no tiem ir Linux, bet viens ir FreeBSD.

Nu apm pirms menesha man bija Slackware, bet man nepatik vinju paku sistema, neko daudz nezinu, bet tur ir pasham vis jameklee utt. Cik zinu Debianam tas viss ir baigi smuki uztaisiits, ari Gentoo ir lidzigi. Suse esot laba, bet itkaa tas driiz buushot komercprojekts.

 

Vel Debianam ir tas, ka tas nav iznacis jau dazhus gadus un tapec to pec instalacijas vajag daudz ko updeitot.

 

Galvenais lai ta paku uzmaukshanas sistema butu laba, lai tas Linux pats atrod kuri Libreriji trukst utt, jo pats diez vai tos atrastu.

 

Gento cik sapratu ir jaliek kadas 2 dienas un CD2 lai sakompiletu videji 36h. Shis man neder, bet itka esot atrakais no visiem.

 

Nu ko iesakat? pamatoti!

Link to comment
Share on other sites

Cik saprotu, tad jus par to Gentoo neko ipashu nezinat! Nez kapec, bet FreeBSD mani kaut ka atbaida. Kas ir ta portu sistema? Lasiju ka gentoo ta ir njemta no FreeBSD. Un ko sakaat par RedHat ?

Link to comment
Share on other sites

Nu man vienam chomam ir un vienmer vinjam kaut kas tur ir ne taa ka vajag. Nu varbut tapec, ka tas nav Linux bet kaut kas cits. Nu nekadu ipashu pamatoti sakamie man nav. Jo nevaru spriest pirms nesmu ta isti lietojis.

 

Nu man gribaas, lai to produktu varetu viegli uzinstalet, lai varetu piedabut klat xlogus un lai mana USB pels stradatu(uz slackware taa negaja) Butu labi, ja pedeja versija vismaz butu 2003 gada.

Nu man blakus stav 2CD Gentoo un 3CD Mandrake, kuru uzskatu par to pashu XP - tas nav nopietns. Vismaz Linux onkuļi man tā paskaidroja. droši vien, ja mācētu to Gentoo uzlikt, tad liktu to, jo cik skatos tas baigaidām baigi aktīvi attīstās. Vēl doma ir par Redhatu.

 

Ja jūs džeki kad taisīsiet paši savu Linuxu(piem. pašmāju Amber) tad uztaisiet normālas web lapas. Jo nez kapēc ja redzu, ka lapa ir 95 gada stilā, tad man nemaz negribās kaut ko tālāk pētīt. Bet tomēr zinu, ka tas nemaz nav objektīvi, bet tomēr.

Link to comment
Share on other sites

Nu es ar vienu dzeku aprunājos un viņš man pastāstīja par Gentoo. Lai to uzliktu ie vajadzīgs apmēram 1,5h , bet piem. lai uzliktu mozillu

emerge mozilla // un tev jau ir mozilla

emerge KDE //Un tev jau ir jaunakais KDE

 

utt

tapēc no sākuma mēģināšu uzmocīt šo te Gentoo, ja nesanāks, tad Debiānu vai Redhatu.

 

 

Dzeki paldies par padomiem B)

Link to comment
Share on other sites

/me kādu laiku paspēlējās ar RedHat, nekas labs nesanāca. pēc tam nāca Mandrake un it kā labi, kamēr nesavajdzējas HDD vietu ;) pagaidām laika tajā visā rakņāties _nav_, tāpēc esmu linux lameris un lietoju Knoppix - Linux pašpalaižamo CD versiju.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...