Jump to content
php.lv forumi

mysql_error ielogošana


hackerman

Recommended Posts

Doma ir uztaisīt tādu skriptu, kas ielogo mysql errorus. Teiksim, ja kaut kur, kaut kas nav kā vajag, tad lai es par to tiktu informēts savlaicīgi. Es tikai nezinu, kā rakstīt to pārbaudi. Ja raksta if(mysql_error), tad visu laiku, neatkarīgi vai vispār tur ir kāds sql vaicājums, viņš izpildās kā true. Mēģināju if(mysql_error>0), bet tas arī nedarbojās. Ā, aizmirsu piebilst, ka tā pārbaude man atrodas iekš config faila (faila, kurā norāda db informāciju, lai varētu pieslēgtties mysql serverim.) Itkā jau pie katra vaicājuma varētu likt to or die [ mysql_query(SELECT x FROM.....) or die(...) ], taču tas būtu diezgan stulbi o.0 Nav kāds advancētāks veids kā to panākt?

Link to comment
Share on other sites

hmm.. viens veids varētu būt uztaisto wraper funkciju mysql_query() funkcijai un izmantot to. Tipa:

 

function my_query($sql) {
 if ($resource = mysql_query($sql)) {
return $resource;
 } else {
// dabuujam mysql_error() un daram kaut ko
return false;
 }
}

Link to comment
Share on other sites

Hmm, laikam derēs, paldies :)

 

Un kā ir ar datu filtrēšanu? Jāliek ir tas mysql_real_escape_string. Es tā nekad neesmu pameģinājis, bet... Vai darbotos, ja es uzliktu piem. tā:

 

mysql_real_escape_string($_POST); ?

 

Un tālāk tad nekas man nevajadzētu darīt :)

Link to comment
Share on other sites

Darbotos, ja to pareizi uzliktu. Bet to nevajag darīt, jo kā tu pēc tam tos datus apstrādāsi, ja būs jau noeskeipoti? Eskeipot vajag pirms likšanas bāzē. Protams, kaut kādam guestbookam tas gan var nebūt aktuāli.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...