S_K Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 :rolleyes: Vajag uzīmēt mazu bildīti, t.i. priekš vārda + katru burtu savā krāsā, vai kā savādāk...(no tumšākas uz gaišāku utml.) Tad kā to dabūt katavu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugga Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 es zinu ka ir taads gz vai kaa vinsh tur saucaas modulis ar ko var ziimeet atteelus, bet ne es maaku ne es zinu kaa to izmantot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 Nevis gz bet GD http://lv.php.net/gd Sample: http://roze.lv/love/?to+code+php <? $str = str_replace("+"," ",$QUERY_STRING); $str = wordwrap($str, 12, "\n", 1); $str = explode("\n",$str); Header("Content-type: image/jpeg"); $imagepath = "boobies.jpg"; $im = imagecreatefromjpeg($imagepath); $tc = imagecolorclosest ($im, 62, 44, 66); if($str[0]) { imagettftext ($im, 15, 10, 150, 265, $tc, "./annifont.ttf", $str[0]); } if($str[1]) { imagettftext ($im, 15, 10, 150, 290, $tc, "./annifont.ttf", $str[1]); } if($str[2]) { imagettftext ($im, 15, 10, 150, 315, $tc, "./annifont.ttf", $str[2]); } imagejpeg($im,'',100); ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_K Posted April 8, 2004 Author Report Share Posted April 8, 2004 Ugga, protams gd jau nevareetu nemaz bildes taisiit, ja vareetu tad tik melnbaltas laikam ar php, tomeer tagad jau ir gd2 Bet es runaaju par efektinjiem un kodu, nevis par php konfiguraaciju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugga Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 ok let roze help you! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_K Posted April 8, 2004 Author Report Share Posted April 8, 2004 Roze, tu jau uzdrukāji to piemēru, bet tomēr tas takš nav ko es prasiju t.i. Parādīt vienu vārdu, kuram katrs burts ir citā krāsā... Runājot par funkciju imagettftext viņas dll biblotēka php līdzi nenāk kā GD vai ne? To bildi maz ir iespejams uztaisīt caurspīdīgu? Ja jā tad tas takš nav visos formātos uztaisāms(tie būtu: jpeg, bmp, png, gif) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 caruspiidiigie ir tikai png un gif formaati Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 par to imagettftext: tak vai tad gruuti ierakstiit http://lv.php.net/imagettftext un apskatiities kas un kaa? un ja nemaaki drukaat vaardu taa lai burts buutu katrs savaa kraasaa, kas tad tev liedz drukat daudz burtu (katru kaa atsevishkju vaardu) katru savaa kraasaa, taa lai kopaa izskataas kaa viens vaards? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_K Posted April 8, 2004 Author Report Share Posted April 8, 2004 Es tanii manuaalii skatijos, bet nesapratu kaa ta ir, laikam jau nav liidzi.... Sagjenereeju kodinju, kas uztaisa bildi, kur ir tiek ateelots vaards vai teksts dazhaadaas kraasaas.. <?php header ("Content-type: image/png"); $im = imagecreate(150, 30); #Izvadaamaas bildes izmeeri $background_color = imagecolorallocate($im, 240, 240, 240); #Fona kraasa $w = 5; #Pirmaa simbola atrashanaas no kreisaas malas $h = 5; #Pirmaa simbola atrashanaas no augsheejaas malas $word = 'Es tur biju'; #Vaards vai teksts $word_len = strlen($word); #Saskaitaam simbolus ieksh muusu vaarda/teksta for ($n=0; $n < $word_len; $n++){ $chars[] = $word[$n]; #Pa araajiem sadalaam burtus } for($i=0; $i < $word_len; $i++){ #Gjenereejam burta kraasas $text_color = imagecolorallocate($im, rand(1,255), rand(1,255), rand(1,255)); #Ieksh bildes iedrukaajam burtu ar gjenereetajaam kraasaam un ar noteikto atrashanaas vietu imagestring($im, 3, $w, $h, $chars[$i], $text_color); $w = $w + 8; #Atstarpes starp burtiem $h = $h + 0; #Priekš slīpa teksta uz leju t.i. katra naakamaa burta horizontaalais liimenis } imagepng($im); imagedestroy($im); ?> Veeleetos kaadu citu funkciju, ar kuru var iedrukaat katru burtu atsevishkji tik noteiktaa fontaa t.i. smukaakaa Kaa vareetu sadomaat to kraasas funkciju, no gaishaakaam kraasaam random kraasaam paariet uz tumshaakaam random kraasaam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts