Jump to content
php.lv forumi

php newbie

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    388
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by php newbie

  1. 1 hour ago, unreachablecode said:

    Cik aprunājos, praktiski neviens neseko līdzi un, kā pats tikko pierādīji, arī Tu ne

    pēc manām izjūtām 90% šito nezin. Pieņēmu ja kāds speciāli nesagatavojoties intervijai zin šito, būs arī baigais profiņš, bet gan jau daudzi labi koderi šito nezinās. Un vai tiešām zināšanas kuras var dabūt un saprast pa 3 minūtēm ir svarīgas?

    Brieža saraksts gan liekas diezgan sakarīgs. Bet saprast vai cilvēks tiešām "Saprot jēgu no abstrakcijām (saprot, ka taisīt interfeisu, kad abstraktu klasi, kad trait'u)" var tikai iedodot kādu testa uzdevumu vai teiksim iedot kādu koda gabalu pakomentēt/izlabot.

    Tu vismaz tiki līdz intervijai, gan jau atradīsi kaut ko. Es pat 1. atlases kārtu(cv atlase) neizturēju :)

  2. On 4/2/2020 at 11:48 AM, codez said:

    Slikti ir/būs ļoti daudziem, bet ne programmētājiem. 

    cv.lv IT vakanču skaits salidzinot ar 2019 gada Decembri ir samazinājies aptuveni par 40%: Decembrī ~500, tagad ~300. 

    Pa visām vakancēm kopā laikam procents ir mazliet lielāks - tūvāk 50%: Decembrī ~7400, tagad ~4000

  3. Man izskatās ka viss ir slikti... daudzus atlaidīs no nozarēm kuras ir tieši ietekmētas - pārvadājumi, turisms, kreditēšana un tt., bet pārējie nemaz nesteigsies pieņemt jaunus darbiniekus jo pastāv lieli riski.

    Pārkvalificēties uz citu tehnoloģiju vai pat profesiju arī būs sarežģīti, jo tirgus ir pārpildīts ar atlaistiem profiņiem. Aizbraukt uz citām zemēm zemenes vākt arī nevar.

  4. 1 hour ago, tomats said:

    Salīdzināt Go ar Laravel ir apmēram tāpat kā salīdzināt apelsīnu ar pastkastīti

    Izskatās ka Go vienkārši nav tik daudz un tāda mēroga freimworki tāpēc tā nekorekti uzrakstiju

    1 hour ago, briedis said:

    No uzņēmuma skatu punkta valodai ir nozīme tikai tajā, cik viegli būs atrast jaunus programmētājus, vai kādu kas spēs uzturēt sistēmu, kā arī cik maksā tie programmētāji.

    Valoda ir valoda, programmēšanas principi/patterni/stils ir praktiski neatkarīgi no valodas. Ja kodē sūdīgi PHP, tāpat arī kodēsi sūdīgi Go..

    Vienkārši gribās sūdīgi kodēt patīkamākā un vieglāk uzturamākā valodā(vai framework) kurš nenomirs pēc pāris gadiem(kā piem. Kohana), sēkot populārām tendencēm un būt pieprasītam darba tirgū. Esmu mēģinājis PHP, .NET, Node.js, Go un vēl dažas ERP sistēmas ar savām vālodām en tomēr principi/patterni/stils atšķirās. Ar dažām bija diezgan pretīgi strādāt

  5. Vai ir kādam pieredze ar Go reālajos projektos? Kā ir pāriet no php?

    Sāku bakstīt un ļoti daudzas lietas iztrūkst(ja teiksim salidzina ar Laravel), bet visu varu diezgan viegli uzkodēt pats.

    Patīk vienkārša package sistēma, standarta bibliotēkas, smuks vienkāršs kods, concurrency out of the box(ko gan pagaidam neizmantoju). Mazliet mulsina ka OOP vietā ir kaut kādi interface un embedded struct.

    Kuru valodu jūs uzskatāt par 'ideālu' vai tuvu tam? 

  6. On 6/23/2019 at 12:46 PM, Grey_Wolf said:

    precīzi otrādāk.. nevienam JS frimworkam - ta vispār nevienam frimworkam nav nākotnes - to dzīves laiks ir apmēram 5 gadi... 
    PHP tomēr ir kā valoda, tāpat tīrs JS ... 
    a - visādi NODE un citi brīnumi, nāk un iet .. pēc laika neviens pat neatcerās kas tur bija.. 
    Tīrās programmēšanas valodas - saglabājās gadu desmitiem .. paskaties - teiksim C  (C++) .. joprojām ir aktuāla valoda.. un būs vel ilgu laiku, jo nekas labāks nav izdomāts.. 

    Node.js nav framework un man liekas viņš paliks uz ilgākiem laikiem.

    Quote

    Node.js® is a JavaScript runtime built on Chrome's V8 JavaScript engine

     

  7. Es mēģināju arī uz junior sūtīt un CV nebija nekas teikts par algu. Tas bija pāris gadus atpakaļ kad biju gatavs strādāt par junior algu.

    Pieņēmu ka mans CV nav tas labākais, vai vienkārši nepaveicās. 

    Exigen jau paspēju pastrādāt. Atlaida 2009. gadā kopā ar gandrīz visu mūsu nodaļu. Toreiz kad atlaida aizsūtīju 2 CV - 2 intervijas - 2 darba piedāvājumi.

  8. Sūtot to pašu CV uz vakancēm tieši pēc manas specialitātes bija laikām 3 intervijas no 4 pieteikumiem Latvijā un vēl pāris uz ārzemēm. 

    Tagad jau diez vai varētu atļauties par junior strādāt jo ir bērni un hipotēka. Sanāk tā ka būdams students randomā aizgāju strādāt ar noteiktu tehnoloģiju no kuras vairs tagad nevaru aiziet :)

    CV nepublicēšu, bet varbūt vēlāk aprakstīšu apmēram kā izskatās

    edit: sūtīts no gmail. Laikam draugiem atbildēja... pēc kāda gada

  9. Man ir bijusi tikai slikta pieredze. Tā arī nesanāca migrēt IT sfērā no vienas nozares uz citu.

    Kādu brīdi atpakaļ gribēju pārkvalificēties no biznes sistēmas programmētāja uz php. Ir gan izglītība, gan pieredze IT, bet ja nav ieraksta CV par darba vietu ar konkrēto tehnoloģiju, tad potenciālie darbadevēji vienkārši ignorē. Pašam jau liekas ka es varētu diezgan viegli pārkvalificēties, jo apgūstu jaunas lietas diezgan viegli. PHP pats mācījos un ir vairāki projekti uztaisīti un background erp programmēšana varētu noderēt, bet no 10+ aizsūtītiem CV tā arī netiku līdz nevienai intervijai. 

    Visvieglākais tagad šķiet ir uztaisit jaunu tukšu CV un meklēt junior vietu. 



     

  10. On 11/26/2017 at 12:28 PM, codez said:

    Kopējā summa ir tāda vidēja, bet, ja to visu grozi caur savu uzņēmumu - māju, mašīnu uz uzņēmuma, tā kā ienākumi nāk no ārienes - PVN 0 likme, kas nozīmē, ka visam, kas vajadzīgs uzņēmuma, saņem PVN atmaksu - būtībā pērc par 21% lētāk.

    4800 GBP = 5300 eur.
    Pieņemsim, 500 eur tērē mašīnā, 2.5k eur tērē mājai, tātad ap 550 eur vēl PVN atmaksa (mašīnai tikai 50% atmaksa).  2.5k mājai - tas ir aptuveni 5 gados tiec pie mājas.
    Tev vēl paliek 2300, kurus izmaksā sev kā min algu + autoratlīdzību, nodokļos samaksājot kādus 15 - 17%.
    Rezultātā visi 5300 praktiski pārvēršas analogai neto algai, tikai bez soc. garantijām.
    Bet jābūt dīvainam, lai tiektos pēc LV soc. garantijām - tad jau labāk nopērc labu veselības apdrošināšanu un ārstējies privātklīnikās.

    P.S.
    Patiesībā caur uzņēmumu vari laist arī ceļojumus - noformējot kā komandējumus un šādu tādu elektroniku, kuru tāpat izmantosi darbam un tad beigās ar visām PVN atmaksām, tas neto labums sanāks lielāks par tiem 5300.

    Vai tad var mājas pirkšanu vai kredīta atmaksu uz savu SIA noformēt? Tad jau var vispār visu peļņu novirzīt un gandrīz neko nodokļos nemaksāt. 

  11. Man gan šķiet ka izmaksas ir stipri lielākas. Par 1000 eur viens programmētājs var strādāt kādas 3 nedēļas. Un tad visa nauda aiziet tieši programmētājam, nekas nepaliek projekta vadībai, dokumentācijai, testēšanai, supportam, mārketingam. Par 1000 eur budžetu vispār knapi var iesākt kaut ko programmēt. Tik vien kā nokomunicēt ar klientu un vienoties par prasībām.

     

    Normāla vidēja alga tev sanāk - ap 700 eur mēnesī uz rokām. Tas ir ja maksā visus nodokļus

    1000 eur ir drīzāk 3 dienas nevis 3 nedēļas

     

  12. Topika nosaukumā minēts mid level, bet likme ir junior.

     

    Es iesācējam ieteiktu atrast pastāvīgo junior darbu un mācīties no eksistējošiem projektiem un kolēģiem, nevis pašam burties cauri sūdīgam kodam un rakstīt vēl sūdīgākus kodu.

  13. Jāatkārto Rozes teiktais - kāda ir uzdevuma jēga?

    Praktisks tas viennozīmīgi nav. Ko no šāda uzdevuma ir domāts iemācīties? Kā rakstīt nevajadzīgi sarežģītu kodu?

    Varbut cilveks iet prom no darba un grib maksimali labi izpildit savu pedejo uzdevumu
  14. function foo($bar)
    {
    	$i = 0;
    	$t = $bar;
    
    	echo str_repeat(('b' | 'd').('n' | 'k').('g' | 'm'), $bar).'<br>';
    	
    	do
    	{
    		$bar = $bar ^ 1 << $i;
    	} 
    	while (!($t & 1 << $i++));
    	
    	if ($bar) foo($bar);
    }
    
    foo(4);
    

    slinkums kaut ko izdomāt...

  15.  

    No patstāvīga darba tevi izmetīs drīzāk (it sevišķi pārbaudes laikā), nekā no kontrakta + ja tev maksā 15k - 30k / mēn., tad tu vari atļauties arī strādāt dažus mēnešus gadā un neuztraukties par kaut kādām slimības lapām un tik un tā dzīvo ļoti labi + pareizi organizējot nodokļos varēsi samaksāt daudz mazāk un praktiski visu bruto summiņu paturēt.

    Bet tajās lapās ir sludinājumi ar patstāvīgā darba piedāvājumiem gan pa 100k GBP, kas ir 130k eur, gan 150k GBP, kas ir 190k eur.

    http://www.indeed.co.uk/jobs?q=Scala+%C2%A380,000&jt=permanent

    Tur pirmajā lapā ir kaudze ar 100k un pat ar 160k GBP, kas ir ap 200k eur.

     

    Man nesen atnāca piedāvājums intervēties Evolution Gaming uz Scala pozīciju Rīgā - un norādītā alga bija 4k eur/mēn. neto. Pieļauju, ka pēc pāris gadiem šādā pozīcijā, kad esi pierādījis savu vērtību, tu saņem 6-8k mēn. neto.

    Diemzel man ir cita pieredze.

    Te pat Latvija Ja aizsutu CV uz java/scala poziciju kur man nav pieredzes, tad pat neatbild.

    Ja aizeju uz interviju uz poziciju kur ir pieredze, tad paprasot 2k+ pec tam ari neatbild. Pie tam interviju nenofeiloju. Ka jau kkur rakstiju no 7 CV visi 7 palika bez atbildes. 

  16. Tie tak ir kontrakti uz noteiktu laiku. Neviens nekad nepalidzes un neapmacis. Panem profi kurs visu mak un kode ka rembo, kad darbs beidzas izmet. Var atlaist jebkura bridi. Nekadu garantju nav. Nav slimibas lapas, nav atvalinajumi. 

    Uz pastavigo ir ap 60k paundu gada kas ir ap 3.5k menesi. Samaksa 1.5k par dzivokli un paliek 2k. Bet vienalga labak neka "laba" 1k eur alga Latvija.

×
×
  • Create New...