Jump to content
php.lv forumi

Windows sql server remote access ?


tzm

Recommended Posts

Sveiki. Gribētu noskaidrot vai ir iespējams lokālo sql serveri kas atrodas uz mana pc, uzstādīt tā lai tā datubāzei varētu piekļūt skripti no "parasta" (jebkura cita) hosta ? respektīvi atļaut remote access (ja nemaldos tad tā šo leitu sauc)... Cerams sapratāt domu. un ja ir iespējams tad ko u kā man konfigurēt ?

Link to comment
Share on other sites

Cik saprotu tad MSSQL 2000 .... nu vsipār es uzliku skriptu uz hosta un notestēju vai var sakonetēties ar manu sql serveri bet nu nesanāca, tapēc nodomāju ka tas ir kaut kur un kaut kā jāuzstāda lai to varētu izdarīt. Tāpēc būšu pateicīgs ja kāds ma pastāstīs kā.

Link to comment
Share on other sites

nu es itkā jav teicu MSSQL 2000 :P .... nu konektēšana no faila kurā ir paroles hosts utt. , pats fails izskatās šādi:

 

<?

error_reporting(E_ALL ^E_NOTICE ^E_WARNING);

 

$web['connection'] = 'mssql';

 

$web['localhost'] = 'localhost';

 

 

$web['dbhost'] = '127.0.0.1';

 

$web['database'] = 'Datubaze1';

 

$web['dbuser'] = 'user';

 

$web['dbpassword'] = 'parole';

 

 

require("includes/web.php");

 

?>

 

ja tas ko izsaka.... p.s. tas protams ir fails kāds tas ir man tepat uz localhosta lai tas konektētos tepat lokālajam serverim.... bet kad uzlik uz hosta visu skriptu $web['dbhost'] norādīju kā savu IP.

Link to comment
Share on other sites

labi, kapēc tu man tieši to prasi ? :P vaina taču nav skriptā jo uz lokālā jav skripts darbojas, vienk. uz cita hosta gribu viņu piekonketēt MSSQL 2000 serverim lai tas kā datubzes lieto no turienes ... Tapēc vajag pašu serveri nokonfigurēt. Tāda jav ma tā problēma.

Link to comment
Share on other sites

Nu jā ar mssql 2000 arī nācās aizdomāties kā viņam piekonektēties ar php, ja datubāzes serveris neatrodas uz localhosta.

 

Vienīgais ko varu ieteikt sākumā mēģināt noskaidrot sīkāk kas par problēmu, manā gadījumā sanāca tā ka viņš neļāv konektēties, jo redz, it kā nav tiesību šim lietotājam, lietotājs bija "sa", kaut gan paša mssql klienta programmiņa (enterprise manager šķiet) ļoti jauki tika klāt. Nu meklējot pa googli labu laiku nokļuvu uz saitu http://support.microsoft.com/, tur tad arī atradu risinājumu, diemžēl nav tieša linka uz to aprakstu, bet, lai to visu atrisinātu vajadzēja pamainīt šo to iekš "local security policies" un arī reģistra vērtība (diemžēl arī šeit neaminos ko tieš jāmaina).

 

Iespējams ka līdzīga problēma arī Tev, tā ka centies noskaidrot kas tieši neiet un pameklē pa to MS supporta saitu, varbūt ka sanāks atrast risinājumu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...