eM^ Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Iepriekš uz mana(lokālā) servera viss bija kārtībā, bet tagat, kad es ar programmu izvadiju visu datubazes saturu *.sql failā unkad ar phpmyadmin es to uzliku uz hostinga pazuda garumzīmes. Kāpēc? Un kā to labot? charset: windows-1257 (tekstam lapā) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Nu ja pazuda, ta neko. Eksportē un importē pa jaunam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 10, 2007 Author Report Share Posted April 10, 2007 kads man charset jaliek, kad importeju so failu caur phpmyadmin?? ludzu palidziet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Kāds tev defaultais kodējums jaunam mysql ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 10, 2007 Author Report Share Posted April 10, 2007 īsti nezinu, bet skatos, ka vinsh visam tabulam ir salicis collation uz "latin1_swedish_ci" , vai tas kautko maina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Atkarībā no tā vai importējot pareizi transfer encodingi (nezinu īsti kā viņi saucas) norādīti. Bet ja tu no php mēģinot slēgties klāt, vispirms izpildi mysql_query('SET NAMES cp1257');, tad arī nekas nesanāk ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 10, 2007 Author Report Share Posted April 10, 2007 Sanaca - sql faila vajadzeja nomainit no utf8 uz latin1 un tapat importejot failu. Paldies Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Tad jau sanāk, ka tev nebija nevis cp1257, bet gan utf-8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 20, 2007 Author Report Share Posted April 20, 2007 Problēmas turpinās. Tāpēc sākšu visu no sākuma: Manas lapas charset = windows1257 (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1257" />) Lapu no sākuma taisiju uz sava servera - Apache Datubāzes veidošanas ērtībām izmantoju - Nerocode MySQL Client Visu saliku un vis bija, kā iecerēts - Latviešu burti, gan lapā, gan datubāzē.(datubaze neko nemainiju lai varetu but LV burti...) Kad pienāca brīdis, kad lapu biju gatavs likt uz hostinga, datubāzei uztaisiju DUMP un lapu ieliku caur FTP (lapas informacijas DUMP - http://paste.php.lv/5468) Tad iegāju hostētajā datubāzes serveri caur PHPMyAdmin lai ievietotu visu informāciju vienkārši importējot *.sql failu. Sākās problēmas, jo kautkas šim PHPMyAdmin nepatika ar LV burtiem. Tad es mēģināju uztaisit vēlvienu DUMP un nomainiju charset uz - latin1. Problēmas atrisinājās. Viss itkā LV valodā un ir OK. Bet kad pamēģināju caur PHPMyAdmin apskatīt datus, tie visi bija ar keburiem, laigan lapā rādija visu ar garumzīmēm. Tiko, kā mēģināju pievienot/palabot kādu tekstu cau PHPMyAdmin šajā tekstā garumzimes vairs nebija - keburi. Laigan pārejos rakstos vēl vis bija kārtībā. Tad man ienāca prātā apskatīties kautko tajā nesaprotamajā PHPMyAdmin par charsetu/encodingu vai kautko, kas varētu būt pie vainas. Tad nu lūk, ko atradu: MySQL kodējums: Windows Baltic (cp1257) MySQL konekcijas kārtošana - latin1_bin Visām tabulām un to kolonnām Izkārtojums - latin1_swedish_ci Palīdziet ludzu. Ļoti svarīgi, jo es nezinu ko lai dara šādā sitoācijā, jo MySQL īpaši nepārzinu. Pārāk daudz darba iegūldīts, to visu rakstot... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 a kāds encodings ir phpmyadmin? drošvien utf8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 20, 2007 Author Report Share Posted April 20, 2007 PHPMyAdmin man ir uzlikta Latviešu valoda - windows1257 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Nu valoda ta valoda, bet kāds enkodings ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 20, 2007 Author Report Share Posted April 20, 2007 Ļoti atvainojos, bet es nezinu, kur to var apskatīt iekš PHPMyAdmin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aldis Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 uzliec utf-8 vismaz tas ir universalais ko visur liek... otrkaart iespejai ir jaabuut paarlikt encodingu, katrai lapai + mysql Zinu ka vienreiz arii sachakareejos loti vnk lietaa... main lapa bija utf-8 bet lapa ko includeeju bija citaa encodingaa.. un k-kaa jociigi viss gaaja.. jo refresh spaidot.. shad tad bija garumziimes.. un shad tad nee.. :D no ta laika maaciiba.. visur visas lietas UTF-8 encodingaa salikt.. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 em^, ja lietot FF, tad Tools -> Page info. Ja redzi, ka UTF-8, tad pamēģini nomainīt charsetu uz win1257 iekš View -> Character Encoding. Iekš IE arī kaut kā tāpat ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts