saiko Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Sveiki, Ir nepieciešams uzrakstīt balsošanas sistēmu ar vismaz četrām izvēlēm un vienu *.txt failu, kas sevī saglabās gan balsojumu skaitu, par katru izvēli, gan balsotāja IP adresi, respektīvi masīvs - cik saprotu. Ko es nesaprotu ir kā to realizēt, būtu ļoti pateicīgs, ja kāds varētu apstāstīt kādas funkcijas izmantot, veidojot attiecīgo skriptu, vai vēl labāk, iedot linku uz kādu pamācību. Saprotu, ka ir pilns nets ar jau gataviem risinājumiem, bet man kā iesācējam šo risinājumu izpētīšana liekas gana sarežģīta un laika ietilpīga :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 balsoshanas sisteemas datus saglabaaju mysql tabulaa, taapeec mysql_query, connect utt vietaa tev vajadzees izmantot fopen(), fwrite(), fclose() uc funkcijas, bet taa jau taa balsoshana ljoti primitiiva lieta ir un pietiek ar paaris funkcijaam. es personiigi veidojot balsoshanas siteemu izmantoju shaadas funkcijas: addslashes(); stripslashes(); str_replace(); trim(); explode(); header(); print(); ja tas tev liekas sarezjgjiiti, tad saac ar kaut ko vienkaarshaaku. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
saiko Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 Paldies par atbildi, ar PHP manuāli pie rokas mēģināšu bakstīties! Ja ir kādi interesanti un/vai pamācoši ieteikumi par attiecīgo tēmu, tad lūdzu padalieties :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 saiko, rpr tevi āzē. Tās fjas ir general purpose fjas. Par rakstīšanu failā skaties php.net/fwrite, par masīviem php.net/array utt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saiko Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 Skaidrs, nu arī standarta funkcijas par ļaunu apgūt nenāks pirms uzsākt ko nopietnāku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts