Jump to content
php.lv forumi

cietā diska atjaunošana


black

Recommended Posts

Vakar pēc īsas un pēkšņas slimības padevās cietais disks. Pēc visiem Mērfija cūcību likumiem, tas notika tieši tajā brīdī, kad tika likts klāt otrs (identisks) cietais, lai uztaisītu RAID masīvu. Pēdējais backup ir apmēram 2 nedēļas vecs, kas nav īpaši traģiski, taču nedaudz bēdīgi ir. Cietajam nosvila elektronika - viena no mikroshēmām izskatās mazliet melnāka, nekā parasti, un nelabi smird. Visticamākais, ka paši dati vēl ir iekšā, taču ar elektroniku ir kaput. Cerību stariņš šeit ir tas, ka ir pieejams otrs, identisks cietais disks.

 

Vai kāds Latvijā nodarbojas ar datu atjaunošanu no mirušiem HDD? Seagate piedāvā to izdarīt par 500EUR, bet varbūt Latvijā ir kāds, kurš to varētu izdarīt lētāk.

Link to comment
Share on other sites

teoretiski ja diski ir PILNIIBA IDENTISKI un ir doma ka nosvilusi elektronika tad parliec elektroniku no viena uz otru...

Jepkuraa Compy firmaa taapat tas tiks izdariits....

nezinu kas tev tas par disku, bet teoretiski tas nav sarezgjiiti... dazjiem diskiem pat Very izzi ;)

2 skruves un nomainiit plati....

taa kaa vecais disks taapat ir beigts.. paskaties vai nevar viegli nomainiit to electronikas plati....

dazreiz diskiem taa plate ir paslepta korpusaa... bet jepkuraa gadijumaa disku dalja ir atseviskji...

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

jet.lv paprasīja baigo kāpostu, ņemot vērā, ka uz cietā diska bija ext3 failu sistēma. Pēc tam gan tika atrasti vēl daži backupi, tā kā beigās esam pazaudējuši vien pāris megabaitus atjaunojamas informācijas. Nekas traģisks.

 

Morāle: Regulāri taisiet backupus!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...