Robis Posted January 26, 2004 Report Share Posted January 26, 2004 Sveiki! Peec kjeburiem Teemas iisajaa aprakstaa, iespeejams jau saprataat par ko ir runaa... ;) Taa, luuk, es neko nesaprotu no shitiem pattern regex syntax un kaa veel vinjus tur sauca!!! Vai kaads nevar paskaidrot luudzu, ko tas noziimee - shii ir vieniigaa lieta php, ko es nespeeju saprast vienkaarshi!!! Visi shitie simboli /{$}\/ - ko tie noziimee??? Es tikai zinu, ka tas ir nepiecieshams, lai teiksim kaadaa html failaa noteiktus tagus, piemeeram, <# > aizvietotu ar to satura mainiigajiem no php ar preg_replace() paliidziibu! Kaads nezin, ko visi shitie murgi noziimee un kaa to vispaar iemaaciities un prieksh kam tie vajadziigi un vai ir iespeejams iztikt bez un kaadas buutu sekas no taa? :blink: :blink: :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
рпр Posted January 26, 2004 Report Share Posted January 26, 2004 rtfm par regular expression http://sakstagals.latgalite.lv/~zucha/regexp/regex_toc.html taa iisumaa: ^ noziimee rindas saakums $ rindas beigas () grupeet [] kaadi simboli der piemeri: ^[ab]+$ ja strings sastaavees no ab simboloem, tad der (aaaabbbaabababa - shitas derees). ^(ab)+$, tad shite derees rinda tikai kas sastaavees no abab... ? kautkas ir aizpidliits vismaz vienu reizi * shitas noziimee,ka kautkas var atkaartoties vai nu 0 vai bezgaligi + kautkas var atkaartoties 1 vai bezgaliigi {n} tas kautkas aktaartojas konkreeti n reizes {n,} kautkas aktaartojas vismaz n reizes {n,m} kautkas aktaartojas no n lidiz m reizeem piemeeri: ^(ab){2}$, derees tikai strings abab. ^(ab)*$, derees gan tuksh strings '', gan ababab... un taa liidz bezgaliibai veel ir visaadu simbolu grupas piemeeram a-z buus no a liiidz z. 0-9 ciparinji [:digit:] visi cipari [:sapce:] tukshumi un newlaini un daudz daudz veel \ noziimee,ka simbols ir jaauztver kaa rakstziime nevis regexpa darvuuva vau kautkaads cikls. piemeram: 5\* buus 5* nevis 5555555555555555555 lasi manuaalii ereg, eregi, ereg_replace, eregi_replace Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smejmoon Posted January 26, 2004 Report Share Posted January 26, 2004 http://www.perlpronews.com/perlpronews-48-...xpressions.html Ja vari iztikt bez, labāk iztiec, jo lasāmus (atkalizmantojamus) regexpus gadās redzēt reti aiku reti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CryRat Posted January 27, 2004 Report Share Posted January 27, 2004 es viņus ar ne īpaši bet normāla pamācība ar piemēriem ir te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts