Slammer Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Kaut kā var izdarīt tā lai ierakstot phpmyadmin latviešu tekstu tabulā pārlūkā ķeburu vietā arī būtu latviešu burti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Paskaties kāds enkodings ir phpmyadmin clientam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slammer Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 utf8_unicode_ci Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Nē, tā ir konekcijas kolācija, bet paskaties reāli kādu enkodingu browseris izmanto, lai attēlotu phpmyadmin. Ja tev FF, tad paņem Tools - Page Info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slammer Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 phpmyadmin attēlojas ar UTF-8 enkodingu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Pasaa sakumaa var iestaadiit kodeejumu !!! Language latvian (lv-UTF-8) un MySQL kodējums: UTF-8 Unicode (utf8) Un visa beeda .. + neaizmirsti lai arii pati Db buutu UTF-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slammer Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 (edited) Nu tas jau ir skaidrs, man laikam ar runu kut kas nav tā.. Es saku - ierakstot tekstu caur phpmyadmin Latviski, piem�“ram Japāņu, man ā un ņ burtu vietā rādās ? un ? ,bet ierakstot burta ā ASCII kodu ā un ņ burta vietā ASCII ņ viss parādās ok, arī tad, kad ievada informāciju caur php. Kod�“jumi ir pareizi salikti. P.S. ASCII kods te pārveidojās par latviešu burtiem :D Edited January 6, 2007 by Slammer Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 ...ierakstot tekstu caur phpmyadmin Latviski, piem�“ram Japāņu, man ā un ņ burtu... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slammer Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 (edited) ai, #%$^&, brauzerī rādās, laikam nevaru nekādīgi paskaidrot, labi, vienalga P.S. latviešu valodā ir tāds vārds: Japāna, Ģenatīvā: Kā? Japāņu Edited January 6, 2007 by Slammer Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Gan jau kaut kur esi piemirsis iestatīt pareizos charactersetus/enkodingus. PS. Zini, kas palīdz uztvert domu ? Pieturzīmes! Komati, punkti utt. Kā arī pēdiņas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts