Jump to content
php.lv forumi

php mysql apache


klava

Recommended Posts

Man shis lietas jaliek uz ftp vai uz sava pc. Vai juus varetu paskaidrot ko nozime mysql apache un php. Nu es vienigi zinu ka mysql ir datubaze. Piemeram ja es lieku guestbooku. Tad man visa informacija glabasies mysql vai uz ftp

Edited by klava
Link to comment
Share on other sites

MySQL - datubāze

PHP - fīča kas izpilda PHP kodu

Apache - serveris kas sajūdz visu kopā (PHP+MySQL) un nodrošina to ka kādam nākot uz tavu datoru (rakstot tavu IP vai tai piesaistītu domēnu) nonāk tevis norādītajā root direktorijā kurā Tu esi ievietojis mājaslapas vai taa guestbook failus.

FTP - (File Transfer Protocol) - arī serveris, kas nākot uz tavu kompi taisa redirect uz kautkādu tevis izvēlēto direktoriju kurā var manipulēt ar failiem. Parasti norāda to diiru kuraa ir visi mājaslapas faili, taadaa veidaa nodrošinot iespēju mainīt mājaslapas failus/saturu attālināti (kad neesi klāt pie kompja)

Link to comment
Share on other sites

Iebildīšu, ka Apache ar php+mysql sajūgšanu kopā nav nekāda sakara. MySQL ir neatkarīga lieta no Apache, un tas ka apache izpilda php kodu, kurš slēdzās klāt MySQL ir tikai viena-no-miljons veidiem, ko var ar to visu iesākt. Tikpat labi php+mysql var darbināt bez apache līdzdalības.

ftp nav serveris, bet kā jau pats saki - protokols (tāpat kā http ir protokols, bet apache - http serveris).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...