Jump to content
php.lv forumi

wap links un peec stundas temp faila dzeesana


Valcha
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Man ir nepieciešams aizsūtīt wap linku uz mobilo, uz failu, kas būs nolikts temp direktorijā.

Man ir uzreiz 2 jautājumi:

1) Parastā Web brouzerī uz kompīša es varu padot arī get.php?act=bilde.jpg, kurš bildi piedāvās noseivot no mapes bildes/. Bet vai wap linkā arī piedāvāsies bildi noseivot caur php linku? Vai arī es varu linkā sūtīt tikai linku uz pašu bildi: www.lapa.lv/bildes/bilde.jpg . Tas links caur php lapu man vajadzīgs tādēļ, lai varētu piefiksēt laiku un accessa faktu failam.

2) Otrs jautājums izriet no pirmā. Ja nav iespējams nosūtīt php linku, tad kā lai es piefiksēju accessa laiku? Funkcija fileatime nekā nelīdz... Vēlējos pēc stundas bildi izdzēst.

 

Būšu pateicīgs, ja kāds apgaismos manu neprasmi.. Izmeklējos gan goglē, gan iekš php.lv, bet nekā par to neatradu.

Link to comment
Share on other sites

taisi php, kas dos ārā bildi un reģistrēs piekļuves laiku ar touch(), vai piem. nofiksēs to mazā datubāzītē, e.g. get.php?id=bildes_id

<?php

header('Content-Type: image/jpeg');

$file=[no bildes_id]

touch($file);

echo file_get_contents($file);

?>

laiku pa laikam palaiž procesu, kas nolasīs to failu filemtime() un izdzēsīs vecos, vai nu to pašu no datu bāzes noselektos.

Link to comment
Share on other sites

PHP manuālis - funkcija header().

 

if (headers_sent()) {
// Nefiga nesanaks. Skaties, lai pirms koda nenotiek nekāds output. Vislabāk izmanto ob_* funkcijas.
} else {
header('Content-type: image/jpeg');
}
// Tagad gruzī iekšā savu attēlu

 

P.S. Venom -> nedaudz nokavēju :p

Edited by GedroX
Link to comment
Share on other sites

.. Nesaprotu, kā var bildes hederi padot linkā ..

 

steigā neskaidri izteicos, doma bija ka scripts servera pusē atdos bildes headeri tad browserim jāuzskata ka pieprasīta ir bilde. ja nu tomēr wap browseri tā negrib, tad ņem talkā mod_rewrite un url vietā get.php?act=bilde izmanto kaut ko kā get/bilde.jpg

Link to comment
Share on other sites

header('Content-Type: image/jpeg');

 

Tā arī izdarīju! Bet pamanīju vienu, iespējams, bagu, tik nesaprotu, no kuras puses tas nāk. Internet Explorers, kad taisu save as bildei, grib viņu seivot kā bmp, nevis jpg. Meklēju tagad risinājumus netā, mod_gzip moduli, bet man, vismaz testējās lapa uz windows un, cik saprotu, te tāda moduļa nav.

Vai nav kādu versiju, kā padarīt arī IE pieejamu nohederoto kā jpg bildi kā JPG, nevis bmp.. Varbūt esi saskāries?

Link to comment
Share on other sites

Iepriekš atvainojos, jautājuma turpinājums nevietā. Es vienkārši mēģināju laist bildes linku nevis caur fails.php?id=xxxxxxxxx , bet gan bez php paplašinājuma fails?id=xxxxxxxxx un tas ie nepatika. Ceru, ka neviens nesāka lieki iedziļināties manā jautājumā...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...