Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 (edited) Jauns jautājums.... Es caur *.php pievienoju failu datubāzei. Viss ir ok, izņemot, man notepad-2 encodings ir utf-8, bet PhpMyAdmin 2.6.1 tos manu latviešu burtus NEATPAZĪST! Rād ķeburus! Kādu COLLATION man tam uzlikt, lai viņš latviešu burtus atpazītu??? Ar "utf8_unicode_ci" un "utf8_latvian_ci" viņš tos burtus NEATPAZĪST! PLS HELP:) Edited February 8, 2006 by Ēriks Rudzītis Link to comment Share on other sites More sharing options...
litt Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Uzraksti echo $query; un paskaties vai kverijā nav kļūda. Esmu 99% pārliecināts, ka problēma ir tieši tur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Man viņš šitādu rindiņu izmet... select * from books where author Like '% %' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Tas ir tad, kad to rindiņu pa vidu kodā ierakstīju, bet ja beigās, VISPĀR NEKĀDU erroru nerāda! - Beigās - tas ir rindiņu pirms "?>" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Viss aizgāja... Izrādās, es datubāzes nosaukumā biju pieļāvis kļūdu - Rindiņā - mysql_select_db("book-o-rama"); book-o-rama biju ierakstījis "books" Liels paldies par cenšanos palīdzēt:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
litt Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Ieslēdz kļūdu paziņojumus, lapas sākuma ieraksti error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors', 'On'); ini_set('display_startup_errors', 'On'); Pie kveriju izpildes arī skaties kļūdu paziņojumus.. Gan pašam būs vieglāk, gan citiem nevajadzēs tavas neuzmanības kļūdas labot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Un izmanto tādu iespēju kā labot savus postus, jo ir nevajadzīgi daudzi tavi posti pēc kārtas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Un izmanto tādu iespēju kā labot savus postus, jo ir nevajadzīgi daudzi tavi posti pēc kārtas! Kā to Paulinjsh var IZDARĪT???? Es to darītu ar LIELĀKO prieku, lai nepiesārņotu php.lv lapu nevajadzīgi! Vai ir arī iespējams IZDZĒST topicu, ja esmu jau atblidi saņēmis??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Angļu valodā vārds "Edit" nozīmē "Labot". Tātad meklē pogu "Edit", lai labotu postus (to nevarēji pats loģiski izspriest?). Topikus nevajag dzēst un neviens nedzēsīs. Lai taču citiem paliek, ja ir līdzīga problēma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Kāda tad n*** jēga ir nomainīt tikai topica tekstu, ja NOSAUKUMS paliek kā arī COMMENTI ir ne par tēmu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Tu laikam nesaproti, kam tev iesaka lietot to Edit pogu - lai neveidotu trīs tekstus pēc kārtas, bet visu vienā saliktu. Un ne jau, ja grib jaunu tēmu līdzīgu iepriekšējai aizsākt, jāmaina vecās tēmas pirmais posts. Bet gan beigās liec jaunu jautājumu ar parastu Reply. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Skaidrs.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Man konfliktē latviešu burti starp phpmyadmin 2.6.1 mysql datubāzi un starp php failu! Vārdu sakot, kad pievienoju jaunus datus datubāzei no php faila, man latviešu burtu vietā parādās jautājumzīmes! Tas pats, kad ar php failu izdrukāju datus no datubāzes! Abos gadījumos latviešu burtu vietā rādās jautājumzīmes! Gan phpmyadmin 2.6.1, gan php ABIEM ir charset utf-8! Abos latviešu burti rādās NORMĀLI, tie izkropļojas TIKAI,kad noteik transfērs - kad vai nu izdrukāju no datubāzes, vai pievienoju datubāzei, izmantojot php... Kaut kur šeit lasīju par to, ka phpMyAdmin 2.6.1 burti ir ne windows-1257! Bet TO TAČU nemaz nav IESPĒJAMS uzlikt - vismaz pie collation un VISĀS PĀRĒJĀS vietās TĀDU NAV! Arī SQL query/queries on database rāda, ka charset ir utf8! Kā lai atrisina šo priblēmu??? Pls HEEEELP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ēriks Rudzītis Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 Izlasīju arī šo - http://php.lv/f/index.php?showtopic=3272- man ir TĀDA pati problēma, bet TO NEKĀDI nevaru atrisināt! man phpmyadmin 2.6.1 VISUR ir uzlikt utf8_latvian_ci Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Edit pogu neatradi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts