Marka Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 Saakshu ar to ka noveeleeshu Laimiigu Jauno gadu! shobriid es veel apguustu php un javascript, taapeec varbuut kaadam mana probleema liksies vienkaarsha, bet buushu pateiciiga, ja kaads paliidzees. <?php echo '<FORM method="POST" action="vards.php"> Vārds:<br> <INPUT type="text" name="vards"><br> Uzvārds:<br> <INPUT type="text" name="uzvards"> <br> <input type="submit" value="Sūtīt"> </FORM>'; if ($vards == "") {print "<script language=JavaScript>window.alert('Ievadiet Vārdu!');</script>"; exit;} if ($uzvards == "") {print "<script language=JavaScript>window.alert('Ievadiet Uzvārdu!');</script>";exit;} ?> Tad, kad es uzrakstu tikai vaardu un spiezju suutiit, tad izlec logs un pasaka, ka, lai es ierakstu uzvaardu (tik taalu ir pareizi), bet, kad nospiezju ok, man pazuud mans ierakstiitais vaards, kaa panaakt, lai prasa ierakstiit uzvardu un arii ierakstiitais vaards paiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 (edited) <FORM method="POST" action="vards.php"> Vārds:<br> <INPUT type="text" name="vards" value="<?=$_POST['vards'];?>"><br> Uzvārds:<br> <INPUT type="text" name="uzvards" value="<?=$_POST['uzvards'];?>"> <br> <input type="submit" value="Sūtīt"> </FORM> <?php if (empty($_POST['vards'])) {print "<script language=JavaScript>window.alert('Ievadiet Vārdu!');</script>"; exit;} if (empty($_POST['uzvards'])) {print "<script language=JavaScript>window.alert('Ievadiet Uzvārdu!');</script>";exit;} ?> Šim topikam īstā vieta bija pie sadaļas par HTML Edited January 2, 2006 by MakaTaNaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Labāk iesaku tā <?=$_POST['vards'];?> vietā rakstīt <?= isset( $_POST['vards'] ) ? htmlspecialchars( $_POST['vards'] ) : '';?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marka Posted January 2, 2006 Author Report Share Posted January 2, 2006 Nu vispaar tas neko neatrisinaaja :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
litt Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Varbūt shorttagi nav atļauti, tapēc var darīt tā <?php echo $_POST['vards']; ?> Kapēc JS strādā pēc posta, nevis onsubmit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 masīva indeksa esamību NEPĀRBAUDA ar empty(), jo neesamības gadījumā tiek atgriezta notice, kas pēc būtības NAV pareizi, jo kodam ir jābūt bez jebkādiem noticiem un warningiem! pareizi ir: if ( isset($_POST['vards']) ) { // code } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marka Posted January 2, 2006 Author Report Share Posted January 2, 2006 Man jau liekas, a nav kaut kas ar JS, kaa jaabuut rakstiitam, lai JS straadaatu uz onSubmit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 ar js pārbaudes ir nedrošas, tāpēc ar php pārbaudi jātaisa jebkurā gadījumā, bet nu ar js varētu būt kas šāds: <script type="text/javascript" language="JavaScript"> <!-- function parbauditformu() { if (document.vienaforma.vards.value=='') { alert("ieraksti vārdu !"); document.vienaforma.vards.focus(); return false; } else if (document.vienaforma.uzvards.value=='') { alert("ieraksti uzvārdu !"); document.vienaforma.uzvards.focus(); return false; } else { return true; } } //--> </script> <form action="fails.php" method="post" name="vienaforma" onSubmit="parbauditformu();"> vārds: <input type="text" name="vards"/><br/> uzvārds: <input type="text" name="uzvards"/><br/> <input type="submit" value="nosūtīt datus"/></form> un ar php kas šāds: <?php if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST') { if (isset($_POST['vards']) && !empty($_POST['vards'])) { $v = $_POST['vards']; echo $v; } else { echo "ieraksti vārdu"; } if (isset($_POST['uzvards']) && !empty($_POST['uzvards'])) { $uv = $_POST['uv']; echo $uv; } else { echo "ievadi uzvārdu"; } } ?> to visu gan var izdarīt arī 100x vienkāršāk (ja vajag tikai šādu rezultātu), bet nu ja tu tikai sāc mācīties, tad labāk sākumā izproti šādu kodu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyD Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 <? if (empty($_GET['vards'])) { echo 'Ieraksti vārdu!'; } else { $vards = $_GET['vards']; echo $vards; } if (empty($_GET['uzvards'])) { echo 'Ieraksti uzvārdu!'; } else { $uzvards = $_GET['uzvards']; echo $uzvards; } ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 bļin nu cik var teikt - masīva indeksa esamību nepārbauda ar epmty()! ieslēdz tak error_reporting(E_ALL) un ini_set('display_errors',1) !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 (edited) esamību ? edit: oops, SkyD piemērs bij aplams.. edit2: masīva indeksa esamību var tikpat labi pārbaudīt ar isset Edited January 3, 2006 by php_Stopp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destructor Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 (edited) es taisiitu shitaa: <?php if (isset($_POST['vards'])) { if ($vards == "") { print "<script language=JavaScript>window.alert('Ievadiet Vardu!');</script>"; } elseif ($uzvards == "") { print "<script language=JavaScript>window.alert('Ievadiet Uzvardu!');</script>"; } $vards = $_POST['vards']; }else $vards = ""; echo '<FORM method="POST" action="shit.php"> Vards:<br> <INPUT type="text" name="vards" value="'.$vards.'"><br> Uzvards:<br> <INPUT type="text" name="uzvards"> <br> <input type="submit" value="Sutit"> </FORM>'; ?> cik saprotu tas ko tu veeleejies tiek ieguuts.. Edited January 4, 2006 by Destructor Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Destructor, nea :) tu pārbaudi mainīgo $vards vēl pirms tas ir definēts. kaut arī tu jebkurā gadījumā parādi aptuveni to pašu, ko es jau parādīju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destructor Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 drusku palabojo lai vieglaak uztverama mana doma. vispaar doma bij taad ka paarbauda vai ir bijusi nospiesta poga ja ir tad arii isset($_POST['vards']) ir true, ja submit nav bijis tad vinsh ir false.... (taa kaa tikai maacos tad to izdariiju kaa tas ir manaa kodaa.. pareizi droshi vien ka tas buutu jaadara taa kaa tas bij tavaa kodaa (if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST') ...) ) uzrakstiiju taapeec ka tu ar php neparaadiji liidz galam.. liidz galam tu uzrakstiiji ar js cik nu tur aatri saredzeeju.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
php_Stopp Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 ok ok, neiešu te strīdēties vai lekties :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts