spynode Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 Agrāk man tā nebija gadījies, bet tagad netieku skaidrībā. Ievietojot inforāciju datubāzē visa informācija pie pirmā LV simbola tālāk pazūd (piem. es gribu ielikt kādā tabulā vārdu griezējs, bet ieliekās tikai griez, lieku žņaudzējs, neieliekās vispār nekas, jo jau pirmais burts ir 'ž'). Mēģināju DB encodingu mainīt; neiet ne ar cp1257 ne ar UTF-8. Kur varētu būt problēma pasakiet man lūdzu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 Kāds db encodings/versija? Kāds lapai encodings? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spynode Posted March 2, 2005 Author Report Share Posted March 2, 2005 MySQL 4.1.10. Gan db, gan lapai stāv enkodings cp1257. Tagad ieēroju, ka caur PMA var ielikt info db un viss strādā. Tātad es pašai lapai laikam nēesmu iestatījis visu. Vai tad ar header('Content-Type: text/html; charset=windows-1257'); nepietiek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 Mēģināji kā pirmo kveriju izpildīt šo: SET NAMES 'cp1257' ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spynode Posted April 9, 2005 Author Report Share Posted April 9, 2005 (edited) Palīdzēja, tnx. Pasen jau to topiku ievietoju, bet ieraudzīju topiku, un atcerējoss, ka tieshi tas kverijs toreiz arī bija jāizpilda. Paldies. Edited April 9, 2005 by spynode Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts