Jamesonlv Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Labdien. Nevaru saprast kā var izdarīt vienu lieto, esmu iesācējs tāpēc ceru uz Jūsu atsaucību. Man ir parasta lapa ar 1 drop-down menu, kur ir preces nosaukums un cena (prece1 - x lvl), lauciņs kur ierakstīt daudzumu un lauciņs epastam, mans jautajums ir sekojoš, kā varu izdarīt tā lai cilvēks izvēloties piem. prece1 - 2 lvl un ierakstot daudzumu 2 tiktu zem epasta lauciņa parādīties kopējais cik ir jāmaksā. aptuveni šādi: Drop- down menu *prece1- 2lvl *prece2- 2lvl *prece3- 2lvl Input lodziņs ar Daudzums * var ievadīt cik grib, piem., max ir 999 E-pasta adrese *šis nav svarīgs KOPĀ JĀAPMAKSĀ: (piem prece1+daudzums) - Šo vēlos uzzināt. Poga- APMAKSĀT Ceru uz Jūsu atsaucību. Paldies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Ar JavaScript saskaiti cik visu kopā (prece/preces * daudzums precei/precēm) un izvadi rezultātu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamesonlv Posted November 23, 2011 Author Report Share Posted November 23, 2011 Paldies daGrevis par atbildi, bet, lieta tāda, ka nosaukums JavaScript man ir plašs jēdziens :) Es cerēju varbūt no kādiem experienced džekiem varbūt dabūt kādu saiti netā, kur būtu kāds piemērs. Zinu, ka pats varētu atrast, bet es to īsti neprotu noformulēt pareizi. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Ar jQuery derēs? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamesonlv Posted November 23, 2011 Author Report Share Posted November 23, 2011 Nu apskatīšos, paldies. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 (edited) Tev select boxam būs value, kas droši vien būs preces id. Viens no variantiem - uztaisīt JS masīvu, kur pie id piesaistīta preces cena, to ielādē head vai on the fly iekš <script> tagiem. Tad tu pēc selectedIndex atrodi, kāds ir selectboxa value, ar to pārbaudi masīvu un atrodi cenu. To sareizini ar input lauka value, bet pirms reizini, taisi parseFloat() Alternatīva ir kabināt katram <option> nestandarta atribūtu, kurā ir cena, lai nav jāliek iekš masīva. Tas, kas tev ir jāatrod: 1) kā uztaisīt masīvu 2) kā atrast izselektēto option (google "js selectedindex") 3) viss htmlā ir kā strings, tāpēc parseFloat() 4) funkcijas vērtību izvadīt dinamiski kāda HTML elementa innerText Var ar jQuery, bet pašam labāk būs, ja to izdarīsi bez jQuery, pa tiešo ar JS un DOM. edit: tā kā daudzums parasti būs vesels skaitlis, parseInt. Edited November 25, 2011 by Mr.Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamesonlv Posted November 26, 2011 Author Report Share Posted November 26, 2011 LIEEEEEEELS paldies Mr. Key. Šādu atbildi es tieši vēlējos redēt. Tiešām liels paldies. Tulīt ķeršos pie darba! :) Paldies arī citiem par atsaucību! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts