osC Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Sveiki, Mēģinu pats tagad pārtulkot osCommerce Latviski. Bet ir viena lieta. Vajag UTF-8 atbalstu? Kāds var palīdzēt? Piemēri no manas mājaslapas Mana profila informācija - Mana profila informÄcija Mani pasūtījumi - Mani pasÅ«tÄ«jumi Rādīt vai mainīt manu produktu notifikāciju sarakstu. - RÄdÄ«t vai mainÄ«t manu produktu notifikÄciju sarakstu. Ceru ka ir kāds vienkāršs risinājums. Paldies Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Faila kodējums ir UTF-8 without bom? html lapmām ir meta tags ar attiecīgo kodējumu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osC Posted December 26, 2010 Author Report Share Posted December 26, 2010 Nesapratu riktīgi tevi līdz galam. Zinu ka kautkas jādara /public_html/includes/functions/database.php un /public_html/admin/includes/functions/database.php Biju ielādējis kautkādu Grieķu UTF-8 paku ar šīm augstākminētajām datubāzēm. Bet man nedarbojās. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Nesapratu riktīgi tevi līdz galam. Līdz kuram vārdam saprati? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osC Posted December 26, 2010 Author Report Share Posted December 26, 2010 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> Man nav HTML saits. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 OsC, nerunā stulba slietas, ja nesaproti lietas būtību. Nav tāds jēdziens kā "HTML saits". Visām mājaslapām ir HTML, ko, visticamāk, pirms izvadīšanas ģenerē servera-puses valoda kā PHP. HTML ir jebkam, kas ir web'ā (protams, vienmēr ir izņēmumi). =) Atrodi, visticamāk, atkal, stila mapi (styles/themes/templates vai kā tml.), atrodi ko līdzīgu "header.html" un būs... Bet šaubos, vai šis ir problēmas risinājums. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osC Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 Zinu ka vajag labot /public_html/includes/functions/database.php un /public_html/admin/includes/functions/database.php Bet nezinu ko tieši vajag mainīt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 tu maz izdariji to ko tev teica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osC Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 OsC, nerunā stulba slietas, ja nesaproti lietas būtību. Atrodi, visticamāk, atkal, stila mapi (styles/themes/templates vai kā tml.), atrodi ko līdzīgu "header.html" un būs... Bet šaubos, vai šis ir problēmas risinājums. Tas nav risinājums. ;) Ok. Mans database.php fails -click-. Esmu izmainījis kautko. Bet tāpat neiet. :( Varbūt kāds redz kautkur kļūdu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Esmu izmainījis kautko. Bet tāpat neiet. :( shii visa teema ir domats kaa humors? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Database.php: mysql_query( "SET NAMES 'UTF8'" ); Tas tā kā pierāda to, ka no osCommerce veidotāju viedokļa viss database.php būs ar UTF-8. Imho, tas pats arī būs uz visu pārējo, jeb "core", ko veidojuši šamie. Tālāk, kas Mums atliek? Lieta, ko neveido šamie! Templates. Skaties brīnumu! Uzspied tagad CTRL + U. Tu redzēsi šīs lapas HTML kodu. Tāds arī Tev tur ir. Varētu iepostot iekš pastie.org to - linku studijā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osC Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 Database.php: mysql_query( "SET NAMES 'UTF8'" ); Tas tā kā pierāda to, ka no osCommerce veidotāju viedokļa viss database.php būs ar UTF-8. Imho, tas pats arī būs uz visu pārējo, jeb "core", ko veidojuši šamie. Tālāk, kas Mums atliek? Lieta, ko neveido šamie! Templates. Skaties brīnumu! Uzspied tagad CTRL + U. Tu redzēsi šīs lapas HTML kodu. Tāds arī Tev tur ir. Varētu iepostot iekš pastie.org to - linku studijā. Labi. Te ir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (edited) <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> tev tak vairakas reizes jau teica, mljin!!! <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> Edited December 27, 2010 by Blitz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osC Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 nu labi, labi. Nestreso. :D Bet kur var atrast to html failu? [atkal stulbums no manas puses] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts