Jump to content
php.lv forumi

GD un JpGraph


NeoX

Recommended Posts

Nu taa - ilgi mociijos kameer uz SuSes uzliku taas fakinaas GD biblioteekas. btw, vinjaam apakshaa veel vajadzeeja citas biblioteekas. Lieta taada, ka vis man shancee, bet ir viens bet -- neraada latvieshu burtus. Visaadi izmeegjinaajo, ar windows-1257,ar UTF-8, bet nekaa. Tad veel meegjinaaju defineet savus fontus, inkluudojot pareizos failu -- atkal nekaa! Kaads nevar pateikt kaa to var izdariit. Ja tur neko nevar ariit, tad arii pasakiet, lai es te pa velti nemociitos!

Link to comment
Share on other sites

Kur nerāda? lapā vai uz bildes rakstot? Ja uz bildes, tad lasi dokumentāciju fja'i imagettftext:

text is the text string which may include UTF-8 character sequences (of the form: {) to access characters in a font beyond the first 255.

Ja lapai, tad pirmkārt saglabā php/html failu korektā kodējumā (piemēram UTF-8) un paša php faila sākumā ieliec rindiņu: header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8'); Bet html failiem attiecīgo meta tagu.

Link to comment
Share on other sites

Pashaa lapaa man raada to charsetu (UTF-8), bet veidojot *.png ateelus ar JpGraph biblioteekas paliidziibu, vinjsh man tajaa bildee neraada latvieshu burtus! Es tur defineeju kaa UTF-8 un speciaali veel nokachaaju TTF fontus un noraadiiju vinjam pareizo direktoriju, bet nekaa...

 

Es zinu, ka krievu speciaali tai bibliioteekai ir uzstaisiijushi savu metodi, lai raadiiti kirilicaa.

 

Bet nu, lai uzrakstiitu jaunu metodi baigais chakars un ilgs laiks buus vajadziigs, krievi bija uzrakstiijushi kodu tabulu -- tipa visiem unicode simbolu kodiem attieciigos UTF-8 kodus, taa kodu tabula bija apmeeram uz 2000 rindinjaam ieksh PHP.

 

Bet vai tieshaam nav kaadas citas izejas???

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...