Jump to content
php.lv forumi

Gļuki ar Home Network


Cibiņš

Recommended Posts

Respektīvi, mācījos tutorialu šo te http://datuve.lv/raksts/1330/Datoru_saslegsana_tikla,_soli_pa_solim, itkā rīkojos soli pa solim kā tur bija rakstīts. TAČU izejot visu šo apmācību konstatēju ka internets nezkapēc strādā gļukaini..respektīvi: PC un Notebooks ir saslēgts ar kabeļiem pie rūtera (Linksys WRT54G2). Uz PC ir Windows 2000 Operētājsistēma, savukārt uz Notebooka ir Vista. Problēma šāda:

 

Ja pirmo ieslēdz PC, un pēctam Notebooku, tad uz PC parādās ka Notebooks ir tīklā, savukārt uz Notebooka to neredz ka PC ir tīklā. Pietam: mēģinot atvērt Notebooka sharingoto mapi no PC, tiek izmests errors ka ceļš nav atrasts (path not found) vai kautkā tā.

 

Savukārt ja pirmo ieslēdz Notebooku un pēctam PC, tad uz PC neparādās ka tīklā būtu pievienots Notebooks, bet uz Notebooka PC parādās, ir pieejama koplietotā mape ar datiem. Taču reizēm nezkapēc skatoties no Notebooka parādās PC tīkla kartē, taču reizēm nevar atvērt mapi, bet pēc kāda laiciņa var, tad vēl pēc kāda laiciņa nevar atkal..

 

Kas par desām kapēc tā notiek vai arī ko es varēu darīt nepareizi ka tā notiek? Ar vadiem viss ir bumbās to toč zinu, rūteri konfigurējis neesmu tam ir defaultā konfigurācija.

 

Darba grupa abiem ir viena, IP adrese katram sava, tīkla maskas ir vienādas, abiem ir NetBIOS over TC/IP jo IP adreses ir statiskas..

 

Pingu izmēģināju uz abiem kompjiem pings strādā, ir atbildes gan no viena gan otra kompja.

 

Printeri arī printeris ir pieslēgts PC, pamēģināju no Notebooka izprintēt un printējās, lai gan no notebooka skatoties kuri kompji ir tīklā man tur to PC neuzrādīja..bet izprintēt varēja caur tīklu.. (???)

 

Ugunsmūri abiem atrubīti, antivīŗusi atslēgti.

 

Pamatā tātad ir tas ka ja uz Notebooka redz PC tad uz PC notebooku neredz, savukaart ja uz PC redz Notebooku (+nevar kaukaadaa pakaljaa notebooka shared direktorijai piekljuut), tad uz Notebooku PC neredz..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...