Jump to content
php.lv forumi

par mirorēšanu


ezs

Recommended Posts

jautājums varbūt ir dīvains, bet vai ar php palīdzību ir iespējam mirorēt lapu tā lai tās saturs automātiski updeitojas, bet ja gadījumā orģinālā lapa tiek nonesta vai autors nolemj to slēgt visi vecie datu būtu saglabājušies miroā. t.s. piemēram esuntu.com tur tak bija daudz interesantu rakstu, bet tagad tagad nekā un piemēram es va kāds cits grib atrast jo tad Jāzeps ir saraxtījis piemēram 2 mēnešu atpakaļ

 

ja tāda iespēja pastāv vai lūdzu nevarētu pateikt kā tas ir iespējams? zinu ka tiek mirorēti tādi saiti ka php.net piem lv.php.net (deac turēc miros)

paldies jau iepriekš

Link to comment
Share on other sites

Nu mirrors principaa ir kopijas izveidoshana un pamata jeega tam ir lai atslogotu centraalo resursu un sadaliitu noslodzi / uzlabotu aatrdarbiibu.

Piemeeram mineetais lv.php.net atrodas Latvijaa liidz ar to *.lv useriem tas veras krietni aatraak nekaa teiksim pats php.net.

 

Nu taakaa php ir gan failu sisteemas (copy u.c. funkcijas), kaa arii ftp / socketu atbalsts liidz ar to var itkaa uzrakstiit skriptu kas piesleedzas pie ftp vai kaada db servera un vienkaarshi paarkopee visus failus / datus, tad var teikt ka miroreeshanu var nodroshinaat itkaa arii ar php, tachu parasti to dara savaadaak - proti ar citiem riikiem un panjeemieniem. DB serveri tiek linkoti, repliceeti - izmainjas vienaa atspoguljojas arii citos. Webserveriem faili tiek sinhronizeeti ar rsync vai citiem tooljiem..

 

Aareeji (nekontakteejoties ar autoru) saglabaat kaadu php dinamisku lapu buus diezgan problemaatiski. Vari jau itkaa seivot html lapas tachu navigaacija 99% gadiijumu buus nojaukta.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...